FCSB - Dinamo București. Derby de Romania a ajuns la episodul 173.

Nici o săptămână nu a trecut de la primul joc din noul sezon și iată cum avem încă din etapa a doua a Ligii 1 mult așteptatul Derby de România dintre FCSB și Dinamo București, partidă programată de la ora 21:00 pe Național Arena. Ca de fiecare dată, suporterii ambelor echipe, dar mai cu seamă cei dinamoviști, se vor ridica la nivelul partidei, rămânând de văzut dacă jucătorii din teren vor oferi același fotbal de calitate ca cel din tribune. Fiind un derby va fi destul de greu de anticipat un rezultat deoarece imposibilul poate deveni posibil în orice moment al partidei de aceea rămâne de văzut care se va mobiliza mai bine pentru a obține cele trei puncte.
fcsb dinamo

FCSB, gazda acestei partide, pornește conform caselor de pariuri cu prima șansă la câștigarea derby-ului deoarece deține un lot ceva mai valoros și mai experimentat, dar pe care îl vor susține un număr foarte mare de fani, fiind un atu extrem de important acest lucru pentru roș-albaștrii. Fotbaliștii lui Nicolae Dică sunt pregătiți să facă uitată înfrângerea suferită în prima etapă contra astralilor și să ofere publicului prima victorie din acest sezon. Lupta pentru titlu va fi aprinsă anul acesta mai ales că toate formații au slăbit din punct de vedere valoric, iar existența unui echilibru se va observa cât de curând. Roș-albaștrii au simțit lipsa unui vârf în partida de la Giurgiu deoarece Tănase sau Man nu s-au putut ridica la nivelul unui 9 veritabil, astfel că FCSB-ul trebuie să schimbe tactica în jocul cu Dinamo. Recent au reușit să câștige prima manșă de calificare contra celor de la Rudar, pe terenul acestora, scor 2-0 pentru FCSB, joc pe care l-au dominat de la un capăt la celălalt, arătând o altfel de poftă de joc comparativ cu meciul din campionat, deși și cu Gnohere în atac ofensiva nu a fost la același nivel ca în sezonul trecut, Bizonul având nevoie de meciuri în picioare pentru a ajunge la forma de altădată.

Va fi o partidă importantă. De fapt, meciurile cu Dinamo sunt foarte importante atât pentru noi, cât şi pentru suporteri. Cu o victorie în derby cu ei se uită tot ce ai făcut rău înainte. Trebuie să facem un joc perfect, că să reuşim să câştigăm, altfel va fi foarte greu - Nicolae Dică

Dinamo București, oaspetele acestui joc, pleacă cu a doua șansă la câștigarea partidei conform cotelor oferite de casele de pariuri datorită lotului inferior din punct de valoric, mai ales a tinereții care poate pica greu pe umerii anumitor fotbaliști presiunea unui asemenea derby. Haita lui Florin Bratu a început să își găsească un echilibru între tinerețe și maturitate încă din play-out-ul sezonului trecut când au defilat fără drept de apel, încercând astfel să spele pe cât se poate din rușinea ratării play-off-ului. Acest lucru i-a prins bine staff-ului tehnic care și-a făcut o idee de anumiți jucători și iată cum Florin Bratu aduce câțiva fotbaliști care să creeze concurență pe posturi sau chiar să crească valoarea pe anumite compartimente. În prima partidă din noul sezon, câinii roșii au debutat cu o victorie în fața ilfovenilor de la FC Voluntari, partidă câștigată cu scorul de 2-1. Începutul a fost anost pentru dinamoviști care au trebuit să primească gol ca să își revină din starea de vacanță. Salomao și Deian Sorescu au adus victoria grazie golurilor marcate de ei, jucătorul venit de la Poli Timișoara făcându-și un debut perfect la clubul bucureștean. Florin Bratu mai are mult de lucrat cu jucătorii săi pentru a ajunge la stadiul maxim de joc, dar ușor ușor, Dinamo poate să emită pretenții la play-off și cu un astfel de lot peticit cu jucători liberi de contract.

„E primul meu Derby ca antrenor şi aştept cu interes maxim acest meci. Ca fotbalist, mă motiva cel mai mult o partidă de acest gen. Acum am alte arme ca antrenor, nu mai pot folosi „mitraliera” aceea din 2008″ – Florin Bratu

FCSB și Dinamo București au ajuns la episodul 173 în toate competițiile fiind la egalitate de victorii 59 la număr și 54 de remize. În seara aceasta una dintre ele poate lua conducerea în aceste statistici. Cred că atitudinea din teren va face diferența în acest Derby de România. FCSB-ul are potențial mai mare decât dinamoviștii să se impună în acest joc datorită calității fotbaliștilor, în timp ce Dinamo va avea de partea sa un fost fotbalist care cunoaște foarte bine tehnicile cu privire la motivarea jucătorilor, Florin Bratu jucând un rol important care poate oferi publicului din Ștefan cel Mare alături de jucătorii săi, o victorie mult visată. Roș-albii vor  reuși să înscrie măcar o dată în acest joc, iar rezultatul de pe tabelă înclină spre un rezultat de egalitate.

Pronosticuri Astra - Gaz Metan Mediaș