FC Hermannstadt - ACS Sepsi OSK. Sibienii debutează pe prima scenă.

Etapa cu numărul 1 continuă în Liga 1 și în această zi de sâmbătă cu două partide extrem de interesante. Prima dintre acestea este cea dintre FC Hermannstadt și ACS Sepsi OSK, duel programat de la ora 18:00 pe stadionul din Târgu Mureș. Vom avea un joc între două formații destul de apropiate din punct de vedere valoric, una dintre ele venind din liga a 2-a, iar cealaltă reușind să se claseze sezonul trecut la mijlocul clasamentului.

FC Hermannstadt, gazda acestei dispute, pornește cu șansa a doua la casele de pariuri, acest lucru fiind datorat faptului că formația sibiană este nou-promovată deși va avea de partea sa un stadion plin la primul joc din istoria acestei echipe în Liga 1. Antrenorul Alexandru Pelici este conștient că va fi un sezon extrem de dificil pentru formația sa, dar dacă jucătorii vor îndeplini sarcinile în egală măsură ca în campionatul precedent, cu siguranță vor mai avea parte de încă un an în prima ligă. Anul trecut a fost unul de grazie pentru Hermannstadt reușea o promovare relativ fără prea mare presiune, un singur meci fiind pierdut de formația din Sibiu din cele 38 de etape disputate. Parcursul din Cupa României rămâne în istorie pentru această echipă care a ajuns până în finală unde a pierdut în fața Craiovei, dar acest lucru este mai puțin important cât faptul că fotbaliștii sibieni au avut o experiență în plus care cu siguranță îi va ajuta pe parcursul sezonului acesta. Lotul a rămas în mare parte la fel deoarece se dorește să se păstreze o oarecare omogenitate la nivelul nucleului de jucători.

ACS Sepsi OSK, oaspetele acestei partide, se deplasează până în Sibiu pentru a disputa primul joc din acest sezon de Liga 1. Echipa condusă de la margine de Eugen Neagoe va avea un sezon poate mai dificil decât anul trecut, dar fostul secund al naționalei are încredere în jucătorii săi că vor face tot posibilul să se claseze măcar pe aceeași poziție ca în stagiunea precedentă. Sepsi era să rămână fără antrenor, dar Eugen Neagoe a fost de acord să rămână și astfel și-a prelungit contractul cu 2 ani. În schimb, cca 6 jucători au plecat de la clubul din Sfântu Gheorghe. Este vorba de Kuku, Dalmău, Oliveira, Gorin, Ross și Dima. Cu toate acestea, Sepsi nu duce lipsă de fotbaliști, mai ales că aceștia nu erau neapărat oamenii din primul 11. Formația lui Neagoe a disputat 3 amicale în compania unor echipe străine, dar pe care le-a pierdut fără să aibă o șansă la un rezultat pozitiv.

Cred că meciul din această seară nu va fi unul spectaculos, ambele echipe încercând pe cât posibil să se aranjeze din punct de vedere tactic, și să dea lovitura pe contraatac exact ca în sezonul trecut. Bătălia se va la mijlocul terenului unde cu siguranță vom avea parte un joc destul de dur. Hermannstadt nu cred că va pierde la debutul său în Liga1, dar cu siguranță nu vom vedea mai mult de 2 goluri înscrise pe tabelă.

Pronosticuri Athletic Bilbao - Real Madrid