Dunărea Călărași - CSU Craiova. Oltenii se află într-o situație cam delicată.

Runda cu numărul 4 din Liga 1 continuă și în această zi de sâmbătă cu o serie de trei partide care vor alinia la centru cele mai puternice echipe românești la ora actuală, cele care țin steagul sus în cupele europene. Primul duel al acestei zile este cel dintre Dunărea Călărași și CSU Craiova, partidă programată de la ora 15:30 și de la care se așteaptă să se vadă un fotbal destul de puțin, fără prea multe faze de poartă.
dunarea craiova

Dunărea Călărași, gazda acestei partide, pornește conform caselor de pariuri cu șansa a doua la victorie datorită lotului care este net inferior formației oltene. Echipa lui Dan Alexa a creat două șocuri în acest început de sezon. Primul a fost când aceasta a reușit să câștige pe terenul celor de la Viitorul scor 1-0, partidă în care a suferit extrem de mult pentru toate cele trei puncte deoarece tactica după marcarea golului din minutul 2,s-a bazat nu mai pe apărare, jocul din atac fiind eliminat definitiv. Norocul a ținut și de partea lor grazie ratării din penalty a lui Hagi Jr. A urmat apoi jocul de pe teren propriu contra celor de la CFR Cluj, partidă care s-a terminat cu o remiză albă, Dunărea Călărași izbutind să mai obțină un punct. În ultima etapă a scos încă un punct pe terenul unei nou-promovate, FC Hermannstadt, iar cei de la Dunărea Călărași se văd cu 5 puncte după 3 partide, un procentaj excelent la care nu se gândeau în start-ul acesta de sezon.

CSU Craiova, oaspetele acestei partide, este cotată de casele de pariuri cu prima șansă la victorie. Craiovenii nu au start-ul de sezon la care se așteptau, dar speră ușor ușor să intre pe făgașul normal. CSU a remizat pe teren propriu în prima etapă cu Poli Iași, scor 0-0, într-o partidă în care au avut numeroase ocazii de a marca, dar lipsa de concentrare din fața porții a lipsit cu desăvârșire, mai ales pentru Mitriță. Se observă plecarea celor două extreme, Băluță și Gustavo, dar Mangia are încredere în jucătorii din față că îi pot înlocui cu brio. Meciul de la Sfântu Gheorghe trebuia să fie jocul relansării oltenilor în noul sezon, dar s-a transformat într-un coșmar, aceștia pierzând pe terenul celor de la Sepsi cu 1-0. Victoria încă așteaptă pentru olteni care au remizat în ultima etapă contra celor de la Botoșani într-o partidă din care moldovenii puteau pleca cu toate punctele. Echipa din Bănie a jucat la mijlocul săptămânii cu RB Leipzig în UEL, meci pierdut cu 3-1, fiind de altfel destul de obosiți, prospețimea fiind principala problemă din această deplasare.

Jucătorii lui Dan Alexa pot profita de forma slabă și de oboseala pe care o vor resimți după minutul 60, Dunărea Călărași fiind foarte aproape de o nouă surpriză de marcă în Liga 1. Cred că aceasta nu va pierde pe teren propriu și chiar va reuși să marcheze în poarta oltenilor.