CSU Craiova - CSMS Iași. Partida ce trage cortina primei etape din noul sezon.

Prima etapă din Liga 1 se încheie cu o partidă ce cu siguranță va stârni interes în rândul suporterilor. Este vorba de jocul dintre CSU Craiova și CSMS Iași, duel ce sa va disputa de la ora 21:00 pe noul stadion Ion Oblemenco, fiind transmis în exclusivitate pe DigiSport1. Cele două formații sunt pregătite pentru noul start de sezon, astfel că vom avea parte de un joc destul de încins, cu echipe care vor pune osul pentru cele trei puncte, golurile având mari șanse să apară.
craiova Concordia Chiajna vs CSM Politehnica Iaşi

CSU Craiova își dorește să debuteze cu dreptul în noul sezon de Liga 1 pe care speră să îl încununeze la final cu un titlu de campioană. Craiovenii au trecut prin multe în această vară, perioada de transferuri punându-și amprenta destul de notabil asupra clubului. CSU a vândut cele două vedete, pe Băluță la Slavia Praga pentru 4 milioane de euro și pe Gustavo în China la Liaoning pentru 800 000 de euro. Cei doi jucători au fost providențiali în sezonul trecut, astfel că lipsa acestora se va simți destul de mult în angrenajul oltenilor. Venirile la clubul din Bănie sunt deocamdată, fostul mijlocaș al Viitorului, Cicâldău semnând cu Craiova, dorindu-și foarte mult să ajungă la acest club, având posibilitatea să poartă chiar numărul 10, și portarul Mirko Pigliacelli, fostul jucător al formației din Pro Vercelli. În urmă cu o săptămână, CSU Craiova a disputat finala Supercupei României pe care a pierdut-o în fața celor de la CFR Cluj, joc în care nu au arătat deloc ca în sezonul trecut, fiind într-o scădere de formă și de joc destul de semnificativă.

CSMS Iași, oaspetele acestei partide, vine pe Ion Oblemenco cu gândul să strice debutul de sezon al craiovenilor și astfel să plece în Moldova cu cel puțin un punct. Echipa antrenată de la margine de Flavius Stoican a reușit sezonul trecut cea mai importantă performanța a acestui club, participarea în play-off, unde au fost extrem de modești, deși au încântat publicul cu partide spectaculoase. CSMS Iași trece și ea printr-o schimbare de efectiv, nu mai puțin de 9 plecări și alte 10 veniri la clubul din sudul țării. Qaka, Platini, Gavrilă sau Pedro Mendes sunt jucătorii care au pus umărul anul trecut la sezonul fantastic, și care și-au realizat contractele de comun acord, clubul ieșean trebuind să aducă întăriri din acest punct de vedere. Cedric Mongongu este cel mai important transfer, fiind un fotbalist care a activat la Montpellier în urmă cu un sezon. Patrick Petre, Alberto Cobrea și Laurențiu Rus s-au alăturat și ei echipei lui Stoican pentru a încerca să repete performanța din sezonul trecut. Singura problemă a tânărului antrenor este omogenitatea pe care trebuie să o implementeze la echipa sa, majoritatea jucătorilor având nevoie să se cunoască.

Stadionul din Bănie va arde la debutul favoriților în noul sezon, astfel că fotbaliștii celor două formații trebuie să se ridice la nivelul tribunelor care cu siguranță vor fi la înălțime. Cred că vom avea parte de un joc destul de tare, cu faze de o parte și de cealaltă, dar care nu va oferi mai mult de două goluri, iar la finalul lui, craiovenii au toate șansele să se bucure pentru cele trei puncte.

Pronosticuri Astra - Gaz Metan Mediaș