CSU Craiova - CFR Cluj. Finală incendiară în Bănie.

Prima partidă ce sa va disputa la nivel național este cea din Supercupă, CSU Craiova și CFR Cluj luptându-se pentru acest trofeu. Meciul se va disputa de la ora 20:30 pe stadionul Ion Oblemenco. Emoțiile sunt destul de mari de o parte și de cealaltă, dar în egală măsură va exista și doza de adrenalină în a se impune în acest joc care se dispută cu trofeul pe masă, fiind totuși o rivalitate între clujeni și olteni care se va simți la nivelul gazonului.
Craiova-viitorul s FC Voluntari - CFR Cluj

CSU Craiova își dorește să debuteze cu dreptul și să își atribuie un nou trofeu în vitrina clubului pe care să îl dedice întregii Olteniei. Craiovenii au trecut prin multe în această vară, perioada de transferuri punându-și amprenta destul de notabil asupra clubului. CSU a vândut cele două vedete, pe Băluță la Slavia Praga pe 4 milioane de euro și pe Gustavo în China la Liaoning pe 800 000 de euro. Cei doi jucători au fost providențiali în sezonul trecut, astfel că lipsa acestora se va simți destul de mult în angrenajul oltenilor. Venirile la clubul din Bănie sunt deocamdată, fostul mijlocaș al Viitorului, Cicâldău semnând cu Craiova, dorindu-și foarte mult să ajungă la acest club, având posibilitatea să poartă chiar numărul 10, și portarul Mirko Pigliacelli, fostul jucător al formației din Pro Vercelli. În perioada de pregătire CSU Craiova nu s-a mișcat prea bine în fața unor formații ca Ufa sau V-Varen Nagasaki, pierzând ambele amicaluri.

CFR Cluj, campioana fostului sezon de Liga 1, a schimbat destul de multe lucruri în această vară, prima și cea mai importantă schimbare fiind cea a antrenorului. Dan Petrescu nu a putut să refuze oferta chinezilor, și astfel clujenii au fost nevoiți să caute un înlocuitor demn să conducă această formație în grupele UCL. Cel mai indicat pentru acest post este Edi Iordănescu care a și semnat de altfel cu formația din Ardeal. Dintre plecările de la club sunt cei doi foști dinamoviști Luchin și Rus, în timp ce venirile sunt destul de numeroase,  atacantul Giuseppe de Luca din Italia, croatul Mate Males, fundașul maghiar Adam Lang și atacantul camerunez Ndip. Campioana Romaniei a avut un stagiu de pregatire destul de reusit in Polonia, acolo unde a obtinut doua victorii din 3 partide, trecand cu 3-0 de Jagiellonia si cu 1-0 de Warta Poznan , obtinand o remiza alba cu Wigry Suwalki. Singurul gol primit de ardeleni in amicalele din aceasta vara s-a inregistrat cu Sepsi, impotriva carora au incheiat la egalitate, scor 1-1.

Partida are să fie una destul de echilibrată dacă stăm totuși să ne gândim la lipsa de goluri care s-a înregistrat în majoritatea duelurilor dintre cele două formații. CFR Cluj este favorită la casele de pariuri, dar fiind un meci cu trofeul pe masă, acest lucru este irrelevant, ambiția fiind cea care va controla întregul joc din teren. Cred totuși că, ardelenii au șansa să se impună deoarece au un lot mult mai echilibrat și mai valoros, pentru Edi Iordănescu fiind un start cum nu se putea mai bun, aducerea unui nou trofeu în vitrina clubului.

Pronosticuri Niedercorn - Ufa