CFR Cluj - FC Botoșani. Ardelenii au mari șanse să obțină toate cele trei puncte.

A sosit și ziua de 20 iulie să dăm start-ul unui nou sezon de Liga 1. Nu a fost o vară chiar așa de agitată în ce privește pregătirea sau perioada de transferuri, dar granzii României sunt pregătiți să debuteze cu dreptul încă din prima etapă deși sunt multe lucruri ce rămân de îndreptat de-a lungul partidelor oficiale. Primul joc din runda 1 este cel dintre CFR Cluj și Botosani programat de la ora 21:00 pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Gruia.

Campioana României, CFR Cluj, este gazda primei partide din noul sezon de Liga 1, fiind cotată cu prima șansă la câștigarea celor trei puncte datorită terenului propriu și al lotului net valoros pe care îl deține comparativ cu adversarul. Fosta echipă a lui Dan Petrescu a trecut prin multe modificări în această perioadă de vară, incluiv la nivelul antrenoratului, Edi Iordănescu preluând scaunul lăsat liber de fostul jucător al lui Chelsea. Recent a câștigat primul trofeu din istorie ca antrenor, Supercupa României, CFR Cluj reușind să se impună în fața Craiovei cu scorul de 1-0. Dintre plecările de la club sunt cei doi foști dinamoviști Luchin și Rus, în timp ce venirile sunt destul de numeroase,  atacantul Giuseppe de Luca din Italia, croatul Mate Males, fundașul maghiar Adam Lang și atacantul camerunez Ndip. Campioana Romaniei a avut un stagiu de pregatire destul de reusit in Polonia, acolo unde a obtinut doua victorii din 3 partide, trecand cu 3-0 de Jagiellonia si cu 1-0 de Warta Poznan , obtinand o remiza alba cu Wigry Suwalki.

FC Botoșani, oaspetele acestei partide, se deplasează până în Ardeal pentru a încerca să debuteze cu dreptul în noul sezon. Formația pregătită de la margine de Costel Enache își dorește să nu mai facă aceeași pași greșiți din campionatul trecut când au pornit ca un iureș în această cursă pentru play-off, dar s-a stins ulterior spre finalul sezonului regulat, ne reușind să prindă nici măcar ultimul bilet spre lupta pentru cupele europene. Moldovenii au trecut prin schimbări masive de lot, nu mai puțin de 11 jucători au părăsit clubul botoșănean: Axente,Ungurușan,Golubovic,Serediuc,Achim,Cobrea,Cucu,Musat,Acsinte,Plămadă și Moruțan. Practic, Costel Enache a pierdut în totalitate nucleul din sezonul trecut și este pregătit alături de Pițian,Tirsa și Roman II să reușească cu Botoșaniul să prindă play-off-ul anul acesta după două încercări ratate.

Ardelenii au toate șansele să se impună în acest joc deoarece pe lângă valoarea și terenul propriu, clubul din Gruia deține același nucleu important de jucători pe care Edi Iordănescu se bazează că vor izbuti să se bată din nou la campionat. Cred că, CFR Cluj dacă va încerca să joace mai ofensiv decât anul trecut și să își păstreze din rezistența defensivă, va câștiga la pas încă un titlu. Meciul din această seară ar trebui să le ofere clujenilor cele trei puncte, fiind convins că o victorie a acestora s-ar realiza în cele din urmă fără să primească gol.

Pronosticuri CSU Craiova - Viitorul Constanța