AFC Hermannstadt - CSU Craiova: Oltenii, favoriti clar la castigarea trofeului

Duminica, de la ora 21:00, “Arena Nationala” este locul de disputarea a finalei Cupei Romaniei, editia 2017/2018, unde, adversare sunt AFC Hermannstadt si CSU Craiova.

Infiintata in urma cu aproximativ trei ani, AFC Hermannstadt a evoluat in Liga a 2-a, iar as ta nu s-a vazut absolut deloc in parcursul pe care l-a avut de-a lungul Cupei Romaniei. Alexandru Pelici este un tehnician obisnuit cu performanta la nivel de liga secunda, daca se poate spune asa, el avand cateva eliminari interesante si in Cupa Romaniei, pe timpul cand antrena alte echipe. De data asta, sibienii si-au inceput aventura inca din saisprezecimi, cand au dispus cu 1-0 de FC Voluntari, continuan apoi cu Juventus Bucuresti (2-0), apoi cu FCSB (3-0), insa, meciul impotriva vicecampioanei stim bine ca s-a jucat intr-o atmosfera si pe un teren, unde, lipsa de interes a bucurestenilor a dus la rezutatul de pe tabela. IN semifinale a fost pentru prima oara cand AFC HErmannstadt a jucat o dubla, in aceasta competitie, reusind sa treaca cu 4-2 la general, de o alta echipa preocupata de realizarea altor obiective, ramanerea in prima liga, unde, de la anul s-ar putea sa se dueleze din nou cu ardelenii, deoarece au promovat de etape bune.

CSU Craiova a intrat in fotbalul romanesc cu forta, impinsa de la spate de forul romanesc, dar nu a ramas deloc datoare propriilor fani, avand acum ocazia de a lupta pentru primul sau trofeu din istorie si anume, Cupa Romaniei. Cu un parcurs bun de la un sezon la altul, se pare ca aducerea lui Devis Mangia a fost ce trebuia clubului, antrenorul italian s-a facut repede inteles de jucatoru, oltenii terminand sezonul pe locul al treilea, urmand sa participe pentru a doua oara consecutiv in cupele europene. CSU Craiova n-a inceput deloc timid parcursul in Cupa Romaniei, reusind sa treaca cu 2-0 de SEpsi, apoi avand nevoie de prelungiri pentru a lasa acasa CS Afumati, insa, acela a fost singurul meci in care a avut ceva probleme. Au urmat victoriile cu Dinamo Bucuresti (1-0) si apoi spectacolul impotriva moldovenilor de la FC Botosani, 6-3 la general.

Fara drept de a participa in cupele europene, AFC Hermannstadt este o echipa cu resurse limitate, iar acest lucru ma astept sa se vada si pe teren, unde, sa piarda primind cel putin doua goluri. Cred ca oltenii sunt capabili sa tina sus nivelul jocului, asa cum a aratat in aceasta competitie, iar discrepanta de valoare, dintre Liga 1 si Liga 2, sa-si puna amprenta.