Sportiv roman gasit dopat inainte de Jocurile Olimpice

Sportiv roman gasit dopat inainte de Jocurile Olimpice

Mihai Donisan este un atlet roman care concureaza la saritura in inaltime. Acesta ar fi urmat sa participe la prima sa Olimpiada.

In luna mai a acestui an Donisan a fost depistat pozitiv de catre Agentia Mondiala Anti-doping (WADA) cu meldonium, substanta interzisa incepand cu 2016. In iunie suspendarea provizorie i-a fost ridicata de Agentia Nationala Anti-doping (ANAD), pe motiv ca acea concentratie gasita in corpul sau era mult prea mica: 0.3 ug/ml, toleranta stabilita de WADA fiind 1 ug/ml.

Donisan a recunoscut ca a folosit meldonium, medicament administrat de medicii de la echipele de club, dar pana in luna decembrie a anului trecut, cand acesta nu era interzis. Avand in vedere cantitatea foarte mica de meldonium gasita si ca urma sa se evapore in timp, Donisan a fost anuntat de COSR ca poate pleca la Rio cu lotul.

Sportiv roman gasit dopat inainte de Jocurile Olimpice

In noaptea de marti spre miercuri insa, WADA a facut anuntul cutremurator prin care ii interzice lui Donisan sa concureze la Rio. Romanul se afla deja in Satul Olimpic la aflarea vestii. Motivul interzicerii este unul pueril si anume acela ca acea concentratie de meldonium nu a scazut. Amintim ca ea era 0.3 ug/ml, mult sub limita maxima admisa de WADA.

Drept urmare, faptul ca un sportiv roman gasit dopat inainte de Jocurile Olimpice a fost interzis pentru o cantitate atat de mica este revoltator.

Chiar si COSR, care mereu a avut toleranta zero asupra atletilor gasiti dopati, il sustine pe Donisan in aceasta situatie. Din pacate, este greu de crezut ca decizia WADA poate fi schimbata cu doar o saptamana inainte de Jocurile Olimpice. De fapt doua, fiindca probele de atletism vor debuta pe 12 august.

Decizia este una de neinteles, avand in vedere argumentele de mai sus, dar si faptul ca WADA stie foarte bine ca meldoniumul se elimina destul de greu din organism.

Este pentru prima oara din 2000 cand un sportiv roman gasit dopat inainte de Jocurile Olimpice este oprit sa concureze cu doar cateva zile inainte de inceperea competitiei. La Sydney Mihaelei Melinte i-a fost interzis sa concureze chiar inaintea inceperii probei de aruncare a ciocanului.

Sursa: tolo

 

Nu parasi site-ul, citeste in continuare

Barcelona are buget de aproape 1 miliard euro pentru 2018 E un record in istoria clubului Desi sezonul trecut a castigat doar Copa del Rey, fiind eliminata in sferturile Champions League, FC Barcelona a inregistrat venituri record in istoria clubului, venit...
Pariuri Formula 1 – Echipa de constructori Renault ne aduce un Value Bet Renault are un cuplu foarte puternic de piloti acum Sursa foto: www.formula1.com Mai avem 4 curse in acest an calendaristic, iar aici o includ si pe cea de la Circuit of the Americas din acest weeke...
Fundasul lui Real Madrid acuzat de evaziune fiscala Este vorba despre brazilianul Marcelo In ultimii ani mai multi fotbalisti, mai ales cei ce jucau/joaca in La Liga, au fost acuzati de evaziune fiscala asupra statului spaniol. Daca doar cu doua sapta...