Romania va avea cinci arbitri de fotbal la Jocurile Olimpice

Romania va avea cinci arbitri de fotbal la Jocurile Olimpice

Romania a participat de 3 ori la Jocurile Olimpice, ultima oara in 1964, cand a obtinut si cea mai buna performanta, ajungand in sferturile de finala. Nu avem sperante ca mari ca Romania sa reuseasca ceva in acest sens la editiile viitoare ale Jocurilor Olimpice.

In schimb, Romania va fi reprezentata la Jocurile Olimpice de 5 cavaleri ai fluierului, printre care si doua femei. Este vorba despre Petruta Iugulescu si Teodora Albon.

Petruta Iugulescu este un tusier care a participat si la cateva jocuri din Liga I, insa si la competitii internationale, printre ele numarandu-se si barajul pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

In ceea ce o priveste pe Teodora Albon, aceasta a debutat in arbitraj in anul 2000, la acea vreme jucand si pentru Clujana Cluj-Napoca. In 2009 Albon a condus finala UEFA Champions League la feminin sub 19 ani, meci in care una dintre asistente a fost Petruta Iugulescu. In sezonul 2012-2013 Albon a arbitrat un sfert de finala al Champions League, pentru ca in 2015 sa arbitreze o semifinala de Campionat Mondial.

Romania va avea cinci arbitri de fotbal la Jocurile Olimpice

Romania va avea cinci arbitri de fotbal la Jocurile Olimpice, brigada masculina avandu-l ca arbitru de centru pe Ovidiu Hategan.

Tusieri vor fi Octavian Sovre si Sebastian Gheorghe. Hategan a debutat in Europa in calificarile EURO 2008 rezervate jucatorilor sub 17 ani. Prima partida cat de cat importanta a arbitrat-o in sezonul 2010-2011 al Europa League, odata cu play-offul dintre Besiktas si HJK Helsinki. Editia urmatoare de Europa League a fost la centru in doua partide din primavara europeana. Este vorba de saisprezecimea dintre Lokomotiv Moscova si Bilbao, respectiv optimea de finala dintre Olympiakos si Metalist Kharkiv.

In editia 2012-2013 Hategan a arbitrat  meciul din grupele Champions League dintre Bayern Munchen si Lille. Sezonul trecut a fost la centru in optimea din Champions League dintre Manchester City si Dynamo Kiev, dar si in sfertul de finala din Europa League dintre Villarreal si Sparta Praga. De asemenea, la EURO 2016 Hategan arbitra meciurile dintre Polonia si Irlanda de Nord, respectiv Italia si Irlanda.

Romania va avea cinci arbitri de fotbal la Jocurile Olimpice din 2016, mult mai bine ca la Jocurile Olimpice din 2012, cand nu am avut niciun reprezentant. Spre deosebire de fotbalul romanesc, observam cu placere ca arbitrajul romanesc castiga tot mai mult teren.

Nu parasi site-ul, citeste in continuare

Clasamentul pe medalii la JO 2016 Clasamentul pe medalii la JO 2016Inaintea Jocurilor Olimpice americanii erau vazuti mari favoriti sa se impuna si la aceasta editie. Intr-adevar, asta s-a intamplat, SUA avand aproape dublul meda...
Recorduri mondiale si olimpice doborate la JO Recorduri mondiale si olimpice doborate la JOSursa foto: bussinessinsider Daca la Jocurile Olimpice din 2012 au fost doborate 76 recorduri olimpice si nu mai putin de 33 recorduri mondiale, acum ...
Medaliatii Jocurilor Olimpice de la Rio Medaliatii Jocurilor Olimpice de la RioLa aceste Jocuri Olimpice de la Rio au fost acordate 304 medalii de aur, 306 de argint si 360 de bronz. Singura proba in care a fost obtinuta mai mult de o ...