Cele mai multe prezente la Jocurile Olimpice de vara

Cele mai multe prezente la Jocurile Olimpice de vara

Nu sunt prea multi mari sportivi care sa aiba cel putin 5 Jocuri Olimpice de vara la activ, cel mai cunoscut nume fiind, in opinia noastra, tenismenul indian Leander Paes, care luna viitoare isi va trece in palmares cea de-a saptea Olimpiada.

Sunt insa si alti sportivi mai putin cunoscuti, retrasi sau in activitate, care au mai multe prezente la Jocurile Olimpice de vara. In total, sunt 100 astfel de prezente care au cel putin 6 prezente.

Cele mai multe prezente la Jocurile Olimpice de vara le are un jocheu canadian pe nume Ian Millar, in varsta de 69 ani.

Acesta detine recordul Olimpiadelor la care a participat vreun sportiv: 10 la numar. Millar este inca activ, avand o contributie majora la calificarea echipei de calarie a Canadei la Jocurile Olimpice. Foarte probabil,  el va participa la editia cu numarul 11.

Doi sunt atletii cu 9 prezente la Olimpiada. Daca austriacul Hubert Raudaschl s-a retras in 1996, nu acelasi lucru il putem spune despre letonul Afanasijs Kuzmins, care la varsta de 69 ani inca mai este activ. Sincer insa, nu avem date cum ca va participa la aceasta editie a Jocurilor Olimpice, drept pentru care opinam ca nu o va face.

Cele mai multe prezente la Jocurile Olimpice de vara

Cele mai multe prezente la Jocurile Olimpice de vara la feminin le are Josefa Idem Guerrini, care a evoluat doua Jocuri Olimpice pentru Germania si 6 pentru Italia. Canotoarea acum in varsta de 51 ani a participat in 2012 la ultima sa Olimpiada.

Un alt sportiv care mai este activ, dar care nu a fost insa invitat sa participe la Rio este shooterul sloven Rajmond Debevec, tot cu 8 Jocuri Olimpice la activ. La inceputul anilor ’90 a fost declarat cel mai bun din lume, reusind chiar sa bata un record mondial la pusca. Asta in conditiile in care Debevec a suferit de miopie inca din copilarie, insa si-a corectat vederea purtand lentile de contact. Acum sportivul in varsta de 53 ani va avea un copil.

In ceea ce ne priveste, avem 3 sportivi romani care au la activ 6 Jocuri Olimpice. Este vorba despre atleta Lia Manoliu, shooterul Sorin Babii si canotoarea Elisabeta Lipa.

sursa: wikipedia

Nu parasi site-ul, citeste in continuare

Barcelona are buget de aproape 1 miliard euro pentru 2018 E un record in istoria clubului Desi sezonul trecut a castigat doar Copa del Rey, fiind eliminata in sferturile Champions League, FC Barcelona a inregistrat venituri record in istoria clubului, venit...
Pariuri Formula 1 – Echipa de constructori Renault ne aduce un Value Bet Renault are un cuplu foarte puternic de piloti acum Sursa foto: www.formula1.com Mai avem 4 curse in acest an calendaristic, iar aici o includ si pe cea de la Circuit of the Americas din acest weeke...
Fundasul lui Real Madrid acuzat de evaziune fiscala Este vorba despre brazilianul Marcelo In ultimii ani mai multi fotbalisti, mai ales cei ce jucau/joaca in La Liga, au fost acuzati de evaziune fiscala asupra statului spaniol. Daca doar cu doua sapta...