St.Patricks -Limerick. Gazdele dețin o formă extrem de slabă.

Runda cu numărul 26 din prima ligă irlandeză se deschide în această zi de vineri cu două partide extrem de interesante care intensifică și mai tare lupta la retrogradare. Una dintre acestea este cea dintre St.Patricks și Limerick, partidă ce se va disputa de la ora 22:00 pe Richmond Park în Dublin și va alinia două formații ce se luptă pentru a nu ajunge în zona roșie, și respectiv să nu retrogradeze. Deși situația este oarecum diferită în ambele tabere, jocul cu siguranță va curge spre ambele porți, fiind posibil să vedem o partidă cu multe reușite datorită faptului că ambele vor trebui să riște pentru cele trei puncte

St Patricks, gazda acestei dispute antrenată de Liam Buckley, se află într-o perioadă foarte grea din punct de vedere al clasamentului, dar mai ales al jocului. Formația irlandezului a înregistrat numai puțin de 6 înfrângeri consecutive din tot atâtea partide, dar speră în cel mai scurt timp să îndrepte lucrurile. Dacă înainte sperau la un loc de Europa League, în acest moment fotbaliștii irlandezi trebuie să încerce să nu se aproprie de zona retrogradării, lucru de care Buckley este convins că nu se va întâmpla. Bohemians și Sligo Rovers nu i-au dat nicio șansă lu St Patricks, administrându-i două înfrângeri în ultimele jocuri, scor 1-0 și 0-3. Chiar în ultima etapă, aceasta a primit vizita liderului Dundalk căruia ia făcut față doar în prima repriză pe care chiar a câștigat-o, dar în cele din urmă diferența de valoare și-a spus cuvântul, cei de la Dundalk întorcând soarta partidei în favoarea ei.

Limerick, oaspetele acestei dispute, pornește la casele de pariuri cu șansa a doua, acest lucru fiind datorat lipsei terenului propriu și a faptului că stau mult mai slab în clasament. Totuși, aceste elemente nu sunt tocmai foarte concrete pentru a definitiva faptul că Limerick va pierde acest joc, mai ales că pentru aceste formații, cel mai bine se observă forma din ultimele jocuri, pe care această echipă o are în creștere față de gazde. Cu doar 4 puncte din 15 posibile, Limerick trebuie să încerce să schimbe ceva în alcătuirea echipei sau chiar în atitudinea fotbaliștilor deoarece au șanse mari să cadă în eșalonul secund. Lucrurile s-au observat a fi eficiente în urmă cu două etape când au reușit să spargă gheața și să marcheze după atâta vreme chiar 2 goluri în poarta celor de la Bray. În ultima etapă aceasta s-a deplasat la Derry City pe care a și condus-o, dar terenul propriu și atmosfera de pe stadion le-au ajutat pe gazde să întoarcă rezultatul, și astfel să mai adauge o înfrângere în palmaresul celor de la Limerick.

Gazdele conform caselor de pariuri dețin toate șansele să se impună în această partidă, dar după ultimele jocuri, acest lucru nu este în totalitate clar dacă judecăm după formă și dorința fotbaliștilor de a se impune în fiecare partidă. Cred totuși că vom avea parte de un joc cu multe goluri, ambele având mare nevoie de toate cele trei puncte, astfel că vor trebui să riște, iar pentru că nu dețin apărări solide, cu siguranță vor ceda de câteva ori poarta.

Pronosticuri HJK - O.Ljubljana