Limerick - Waterford. Luptă aprigă atât la retrogradare cât și la cupele europene.

Runda cu numărul 27 din prima ligă irlandeză debutează cu o serie de patru partide care cu siguranță vor oferi un spectacol pe cinste. Una dintre aceste partide este cea dintre Limerick și Waterford, duel programat de la ora 21:45 pe Markets Field. Gazdele se zbat pentru menținerea în primul eșalon, în timp ce oaspeții se luptă să se păstreze pe locul de UEL, iar cu siguranță jocul va fi unul cu multe faze de poartă, ambele având mare nevoie de toate cele trei puncte.

Limerick, gazda acestei partide, pornește la casele de pariuri cu șansa a doua datorită locului ocupat în campionat și a lotului net inferior ca valoare. Am putea spune că forma indică parcusul eficient sau ineficient al unei echipe, dar nici de această dată nu îi putem acorda credit gazdelor care au pierdut 4 din cele 5 jocuri. Ultima victorie a lui Limerick s-a produs în urmă cu o lună când câștiga pe teren propriu contra celor de la Bray scor 2-1, de atunci înregistrând două înfrângeri împotriva celor de la Derry City și St Patricks, scoruri identice de 2-1. Jocul prestat de Limerick nu a fost foarte slab, dar nu i-a permis să spere la mai mult din moment ce jucătorii săi sunt destul de limitați atât la finalizare cât și în fața portarului.

Waterford, oaspetele acestei partide, se deplasează pe Markets Field pentru a reuși o nouă victorie care să mențină pe podiumul din Irlanda. Echipa condusă de la margine de irlandezul Reynolds este favorită la casele de pariuri deoarece pe lângă lotul puțin mai valoros, aceasta formație dispune și de o formă bună conform ultimelor rezultate înregistrate. Waterford a reușit până în ultima etapă să aibă nu mai puțin de 4 jocuri fără înfrângere, partide care au arătat-o având o forță la mijlocul terenului, un stil de joc extrem diversificat care cu siguranță va putea pune probleme mari oricărui adversar. Din nefericire, ultima etapă a adus prima înfrângere după multă vreme chiar pe teren propriu contra celor de la Shamrock Rovers, insucces relativ inexplicabil deoarece jocul s-a derulat spre un 0-0, dar fotbalul a pedepsit anti jocul gazdelor, și iată cum cei de la Rovers plec spre casă cu toate cele trei puncte.

Waterford are o revanșă de luat din ultima partidă deoarece drumul spre UEL încă este în desfășurare, iar o revenire a celor de la Shamrock fiind totuși la 4 puncte poate pune mare presiune pe umerii jucătorilor conduși de Reynold. Cred că Waterford se va impune pe Markets Field, și chiar la un scor destul de mare, cu toate că ultimul joc disputat între cele două, mai exact în mai anul acesta, a fost un 3-6 în favoarea celor de la Limerick, poate cel mai spectaculos meci al sezonului care sperăm să se repete având victorioși oaspeții din această seară.