Dundalk - Bohemians. Luptă la titlu și retrogradare într-o singură partidă.

Runda cu numărul 27 din prima ligă irlandeză își trage cortina în această duminică cu partida dintre Dundalk și Bohemians programată de la ora 21:00 pe Oriel Park. Ocupanta poziției cu nr 2 din campionat se luptă în continuare pentru titlul de campioană pe care speră să și-l atribuie la sfârșitul sezonului, în timp ce oaspeții se zbat să nu ajungă în zona roșie, având o distanță relativ mică de puncte.
dundalk

Dundalk City, gazda acestei partide, antrenată de Stephen Kenny realizează un sezon aproape perfect până în acest moment. Formația sa, se află pe a doua poziție în clasament , dar cu două jocuri mai puține, având șanse reale de a se încununa la finalul campionatului cu locul 1. Echipa antrenorului irlandez realizează lucruri excelente în acest an, mult mai bune decât în cel precedent, având puterea să țină pasul cu campioana Cork, și chiar să o întreacă. Rezultatele înregistrate cu ceva timp în urmă alcătuiesc o statistică de 10 victorii consecutive reușind să marcheze 33 de goluri și să primească doar 6. Ultima partidă a adus toate cele trei puncte de pe terenul celor de la St. Patricks pe care i-au învins cu un 1-3 extrem de categoric, încercând de această dată să nu strice seria de victorii tocmai pe teren propriu împotriva unui adversar mult mai modest.

Bohemians antrenată de la margine de Keith Long nu realizează sezonul pe care și l-ar fi dorit, aflându-se în acest moment pe locul 7, la patru puncte de retrogradare. Acest lucru este singurul la care ar trebui să se gândească fotbaliștii lui Long pentru a încerca să obțină toate cele trei puncte în această seară. Ultimele jocuri înregistrate de Bohemians au adus în clasament nu mai puțin de 7 puncte care au contat enorm la motivația jucătorilor. Dacă în urmă cu câteva luni situația de la clubul din Dublin arăta extrem de slab, ultimele rezultate obținute de aceasta le dau speranțe fanilor că se pot lupta pentru a se păstra în prima ligă. Deși au pierdut în urmă cu o etapă pe teren propriu împotriva celor de la Sligo Rovers cu scorul de 0-3, acum câteva zile au câștigat fără drept de apel împotriva ultimei clasate Bray, scor 6-0, în  cea mai eficientă, pragmatică și solidă partidă realizată de clubul lui Keith Long.

Gazdele visează la titlu, dar pentru a face acest lucru din ce în ce mai palpabil, acestea trebuie să câștige jocul din această seară deoarece un rezultat negativ i-ar putea reduce șansele la jumătate. Campionatul nu mai are multe etape, iar lupta începe să fie din ce în ce mai aprigă. Dundalk are toate șansele să învingă în această seară și chiar la un scor destul de mare, fiind capabilă să înscrie de cel puțin 3 ori în poarta celor de la Bohemians.

Pronosticuri Levante - Sevilla