Derry City - Limerick. Lupta pentru UEL și retrogradare se intensifică.

Cel de-al doilea meci din etapa 25 a primei ligi irlandeze este cel dintre Derry City și Limerick, partidă ce se va disputa de la ora 21:45 pe Brandywell Stadium . Cele două formații se află la poluri opuse în clasament, iar acest lucru cu siguranță va crea ambiție în rândul fotbaliștilor pentru a încerca să își atingă propriile obiective stabilite la începutul sezonului. Gazdele sunt în luptă pentru încercarea de a prinde UEL în timp ce oaspeții încearcă să scape de zona retrogradării.

Derry City este în calitate de gazdă al aceste partide, fiind poziție de favorită clară la victorie așa cum o dau și casele de pariuri. Formația lui Kenny Shiels traversează poate cea mai neagra perioadă din acest sezon. Numai puțin de 8 înfrângeri în ultimele 10 partide, un procentaj care ar trebui să îi bage puțin în ședintă pe fotbaliștii lui Shiels. Jocul acestora este foarte slab în ultimele partide, scorurile arătând pe deplin acest lucru:0-2, 0-4,4-2,4-1. Într-adevăr, printre aceste rezultate extrem de slabe se numără și o victorie de moral obținută în urmă cu 2 etape când Derry City reușea să se impună pe terenul celor de la Bohemians cu scorul de 2-1, fiind un succes care garanta ieșirea din criză, dar acest lucru pare să nu se fi întâmplat. În etapa trecută, Derry City nu a reușit să spargă gheața și a mai bifat încă un insucces, 0-2 în fața lui Shamrock Rovers.

Limerick, oaspetele acestei dispute, pornește la casele de pariuri cu șansa a doua, acest lucru fiind datorat lipsei terenului propriu și a faptului că stau mult mai slab în clasament. Totuși, aceste elemente nu sunt tocmai foarte concrete pentru a definitiva faptul că Limerick va pierde acest joc, mai ales că pentru aceste formații, cel mai bine se observă forma din ultimele jocuri, pe care această echipă o are în creștere față de gazde. Cu doar 5 puncte din 12 posibile, Limerick trebuie să încerce să schimbe ceva în alcătuirea echipei sau chiar în atitudinea fotbaliștilor deoarece au șanse mari să cadă în eșalonul secund. Lucrurile s-au observat a fi eficiente în urmă cu o etapă când au reușit să spargă gheața și să marcheze după atâta vreme chiar 2 goluri în fața lui Bray, victorie care cu siguranță va conta decisive la moralul fotbaliștilor.

Cele două echipe sunt aproape trase la indigou în acest meci dacă stăm să privim forma de moment chiar dacă cotele transmise de bookmakerii caselor de pariuri care au o favorită certă și aceea este Derry City. Cred totuși că atât oaspeții cât și gazdele au șansa lor în acest joc, cel mai indicat pronostic fiind cel pe goluri, mai ales că ambele dețin apărări destul de slabe, iar atacul poate funcționa dacă fotbaliștii celor două formații vor avea luciditatea necesară să transforme măcar o ocazie în gol.