Cork City - Shamrock Rovers. Campioana are nevoie de victorie.

Runda 25 din prima ligă irlandeză debutează în această vineri cu partida dintre Cork City și Shamrock Rovers. Cele două formații au obiective opuse în ce privește campionatul, gazdele fiind în luptă directă la titlu, în timp ce oaspeții se luptă să prindă un loc de Europa League. Meciul se anunță unul extrem de disputat, cu două formații care vor încerca să riște, dovadă fiind jocurile precedente în care s-au marcat ceva goluri.
Linfield – Cork City

Cork City va disputa această partidă pe propria arenă și porni la drum cu dorința de a obține toate cele trei puncte puse în joc pentru a se apropria pe cât este posibil de principala contracandidată, Dundalk. Ocupanta locului 2 din prima ligă irlandeză realizează încă un sezon foarte bun reușind numai puțin de 18 victorii și 2 egaluri, pierzând doar 4 jocuri. Ultimele rezultate au înregistrat 8 jocuri cu rezultate pozitive care au menținut-o pe Cork în vârful clasamentului, până în etapa trecută când nefericitul autogol realizat de McLoughlin au aruncat-o pe Cork City din vârful ierarhiei și a stricat seria bună de rezultate. John Claufield încearcă de la meci la meci să își reconsolideze poziția alături de echipa sa, observându-se și oboseala în ultimele partide, ritmul irlandezilor ne mai fiind la același nivel ca acum câteva luni.

Oaspetele acestei dispute, Shamrock Rovers, este formația care pornește cu șansa a doua în acest duel deoarece pe lângă lipsa terenul propriu, aceasta deține o formație sub valoarea adversarsei pe care o întâlnește. Echipa antrenată de la margine de Stephen Bradley a reușit să acumuleze până în această etapă un număr de 36 de puncte, fiind la 7 puncte distanță de ultimul loc de UEL. Cu toate acestea, echipa irlandezului se află și într-o formă bună, numai puțin de 10 puncte din 15 obținute în ultimele 5 partide, un procentaj care cu siguranță le va da un moral foarte bun fotbaliștilor lui Shamrock Rovers. Chiar dacă a întâlnit ultimele clasate, aceasta a arătat poftă de joc înscriind numai puțin de 12 goluri. În deplasare lucrurile se prezintă destul de slab pentru Shamrock Rovers, aceasta reușind să câștige doar două jocuri și să marcheze doar de 7 ori în 11 partide, dar speranța există în rândul fotbaliștilor lui Bradley.

Gazdele sunt de departe favoriți la victorie în această partidă întrucât toate aspectele sunt de partea lor în această confruntare. Echipa lui John Claufield are șansa de a se reapropia de titlul de campioană și să facă uitată înfrângerea suferită în urmă cu o săptămână. Totuși, oaspeții pot pune probleme oricând deoarece au în lot jucători care au capacitatea de a crea pericol mai ales că au și aceștia un obiectiv de atins.

Pronosticuri Hoffenheim - Dortmund