Cork City - Derry City. Gazdele au mare nevoie de victorie.

Runda cu numărul 26 din prima ligă irlandeză își trage cortina în această seară de la ora 21:45 cu partida dintre Cork City și Derry City. Cele două formații sunt în zone opuse ale clasamentului, cu obiective diferite, dar cu siguranță această diversitate va oferi un spectacol frumos, mai ales că favorita va juca pe teren propriu, fiind cu siguranță un prilej de fotbal consistent.

Cork City va disputa această partidă pe propria arenă și pornește la drum cu dorința de a obține toate cele trei puncte puse în joc pentru a se apropria pe cât este posibil de principala contracandidată, Dundalk. Ocupanta locului 2 din prima ligă irlandeză realizează încă un sezon foarte bun reușind numai puțin de 18 victorii și 3 egaluri, pierzând doar 4 jocuri. Ultimele rezultate au înregistrat nu au fost tocmai pozitive pentru fosta campioană. Dacă în urmă cu o lună pierdea în fața liderului Dundalk cu scorul de 2-1, în ultima etapă, mai exact de acum două săptămâni, Cork a remizat pe teren propriu contra celor de Shamrock Rovers, scor 0-0. Recent au ratat calificarea în următorul tur preliminar din UCL, fiind eliminată de Legia Varșovi. John Claufield încearcă de la meci la meci să își reconsolideze poziția alături de echipa sa, observându-se și oboseala în ultimele partide, ritmul irlandezilor ne mai fiind la același nivel ca acum câteva luni.

Derry City este în calitate de oaspte al aceste partide, fiind în poziție de outsider, conform caselor de pariuri. Formația lui Kenny Shiels traversează poate cea mai neagra perioadă din acest sezon. Numai puțin de 7 înfrângeri în ultimele 10 partide, un procentaj care ar trebui să îi bage puțin în ședintă pe fotbaliștii lui Shiels. Jocul acestora este foarte slab în ultimele partide, scorurile arătând pe deplin acest lucru:0-2, 0-4,4-2,4-1. Într-adevăr, printre aceste rezultate extrem de slabe se numără și o victorie de moral obținută chiar în urmă cu  o etapă când Derry City reușea să se impună pe teren propriu contra celor de la Limerick cu scorul de 2-1, fiind un succes care îi poate mobiliza pe fotbaliști ca să iasă din această perioadă de criză. În UEL nu a reușit lucruri pozitive, fiind eliminată de Dinamo Minsk, fiind totuși o diferență prea mare de valoare.

Gazdele pornesc cu prima șansă, dar lucrurile nu se prezintă prea roz nici pentru fosta campioană a Irlandei care traversează o perioadă destul de ștearsă din punct de vedere al rezultatelor. Cota este una destul de mică pentru a miza pe victoria lui Cork, dar cu siguranță dacă se va vedea o dorință a fotbaliștilor de a reveni în lupta pentru titlu, putem asista la un succes cu cel puțin 3 reușite, pariul pe goluri fiind cel mai indicat în această situație zbuciumată din cadrul ambelor formații, mai ales pe zona de apărare.

Pronosticuri Sepsi - FC Voluntari