Pages

Informatii Euro 2020/2021 - Detalii despre Campionatul European

UEFA Euro 2020 va fi a 16-a editie a Campionatului European de fotbal. Deoarece in 2020 se aniversau 60 de ani de la infiintarea turneului, competitia a fost gandita ca una de referinta. Mai exact, s-a renuntat a formatul traditional, cu tara sau tari gazda, si s-a mers pe ideea ca este o intrecere a Europei. Astfel ca au fost alese 12 orase ale continentului, intre care si Bucuresti, pentru a gazdui jocurile.


Lucrurile s-au schimbat insa radical din pricina pandemiei de coronavirus COVID-19. Programata initial pentru perioada 12 iunie -12 iulie 2020, intrecerea a fost amanata cu un an. Astfel ca noua perioada este 11 iunie – 11 iulie 2021. A fost pastrata insa titulatura initiala a competitiei.

Cum arata grupele la Euro 2020/21

Dupa preliminarii, dar si disputarea barajelor din Liga Natiunilor, componenta grupelor Euro 2020 este urmatoarea:

Grupa A: Turcia, Italia, Tara Galilor, Elvetia

Grupa B: Danemarca, Finlanda, Belgia, Rusia

Grupa C: Olanda, Austria, Ucraina, Macedonia de Nord

Grupa D: Anglia, Croatia, Scotia, Cehia

Grupa E: Spania, Suedia, Polonia, Slovacia

Grupa F: Franta, Portugalia, Germania, Ungaria

Fara indoiala, lecturand componenta lor, avem parte de o singura grupa de foc. Este vorba despre Grupa F, acolo unde vor evolua finalistele ulimei editii, Franta si Portugalia (lusitanii au avut castig de cauza). In plus, francezii sunt campioni mondiali in exercitiu. Din aceeasi grupa face parte si Germania, tara care, alatur de Spania, detine cel mai mare numar de trofee castigate, trei.

Cele mai importante echipe de la Campionatul European 2020

Dintre cele 24 de echipe calificate, 19 revin la turneul final. Intre ele, Belgia si Italia, care au reusit sa se califice cu 10 victorii din 10, campioana in exercitiu, Portugalia, cea mondiala, Franta, sau Germania, care ajunge pentru a 13-a oara la rand la turneul final. In acelasi timp, Austria, Ungaria, Slovacia si Tara Galilor sunt tarile care reusesc in premiera calificari consecutive la turneul final.

Revin, dupa ce au ratat editia precedenta, Olanda si Danemarca. Mai mult, pentru olandezi este primul turneu major dupa Campionatul Mondial din 2014. Totodata, sa notam ca Finlanda si Macedonia de Nord sunt tarile care debuteaza la Euro. Si, mai mult decat atat, nu au jucat niciodata la un turneu de anvergura. Apoi, Scotia revine in prim-plan si participa la o intrecere majora pentru prima data dupa editia din 1998 a Campionatului Mondial, si la primul european dupa cel disputat in Anglia, cu doi ani inainte.

La polul opus, Grecia, invingatoare in 2004, este singura formatie care are in palmares trofeul si nu va evolua la turneul final. Mai mult, este pentru a doua oara consecutiv cand se intampla acest lucru. Apoi, Albania, Islanda, Irlanda de Nord, Irlanda si, din pacate, Romania, sunt intre formatiile care nu au reusit calificarea dupa ce fusesera prezente la editia 2016.

Jucatori de top ce trebuie urmariti la Euro

Tinand cont ca sezonul international la nivelul echipelor nationale nu a debutat inca, iar loturile sunt departe de a avea o forma clara, lista nu este, desigur, una completa. Cu siguranta insa de pe aceasta nu poate lipsi Cristiano Ronaldo, omul numarul unu al campioanei in exercitiu. Cu atat mai mult cu cat CR7 se apropie de finalul carierei. Dupa cum, in aceeasi grupa, din pleiada de vedete ale campioanei mondiale Franta, se detaseaza Mbappe, jucator care tinteste in acest an Balonul de Aur. Intr-o confruntare care, nu este exclus, o sa-l aiba drept adversary pe Robert Lewandowski, jucator care, desigur, va avea un cuvant greu de spus in nationala tarii sale. Lista poate continua cu jucatori precum englezii Kane, Rashford sau Sterling, belgianul Romelu Lukaku, spaniolul Alvaro Morata.

Sa nu-i uitam nici pe pusti. Dincolo de Mbappe, despre care am vorbit, lista numelor care pot sa iasa la rampa la acest turneu este extrem de ampla. Kai Havertz, de la germani, italianul Sandro Tonali, englezul Jadon Sancho si portughezul Joao Felix, danezul Martin Odegaard, olandezul Matthijs de Ligt, ca sa-i amintim numai pe cativa dintre cei care, probabil, asteapta turneul final pentru a oferi inca o mostra a valorii indubitabile pe care o detin.

Si, iata, ne-am rezumat cu precadere la jucatori din ofensiva, care este de asteptat sa isi inscrie numele pe lista celor mai buni marcatori ai turneului. Insa, cu siguranta, avem parte de nume mari si in celelalte compartimente, dupa cum, in special la echipele mici, vom gasi jucatori exponentiali, in jurul carora se va construi jocul echipei. Desigur, este un subiect asupra caruia putem sa revenim in preajma turneului final, atunci cand putem scoate in evidenta nu doar numele mari prezente la competitie, ci si cele ale fotbalistilor cu prestatii notabile la nivelul echipelor de club care nu se vor regasi pe aceasta lista. Unii, precum Haland, din pricina faptului ca nationala lor nu si-a asigurat un loc intre cele care vor lupta pentru trofeu, in timp ce altii din alte motive.

Cele mai tari meciuri de la Euro 2020/2021

Daca din fazele eliminatorii, desigur, lucrurile vor deveni mult mai interesante, sa aruncam o privire catre intalnirile cele mai interesante din faza grupelor. Firesc, duelurile directe dintre cele mai importante formatii ale Grupei F, Portugalia, Franta si Germania, nu pot lipsi de pe aceasta lista.

In Grupa A, Italia pare sa fie formatia favorita, astfel ca, probabil, cele mai interesante dueluri sunt cele care vor opune Elvetia, Turcia si Tara Galilor. Belgia – Rusia, o reeditare a duelurilor din preliminarii, este meciul vedeta al Grupei B, in timp ce jocul dintre Danemarca si aceeasi formatie a Rusiei ar trebui sa ofere numele formatiei de pe locul doi daca debutanta Finlanda nu va surprinde iar, asa cum a facut-o in preliminarii.

Olanda – Ucraina este cel mai interesant duel din Grupa C, in timp ce in Grupa D acest statut il are confruntarea dintre Anglia si Croatia. Nu trebuie insa scos din calcul, din punctul de vedere al orgoliilor si al traditiei, nici jocul dintre Anglia si Scotia, care, desigur, va genera un interes masiv in Insula. In fine, Grupa E ne propune jocuri extrem de interesante intre Spania, formatie care, alaturi de Germania, detine recordul de titluri, si Polonia lui Lewandowski sau Suedia, cea mai solida echipa din nordul Europei.

Pe ce stadioane vom vedea meciuri la Euro 2020?

Initial, UEFA a ales 12 stadioane pentru Euro 2020 pentru derularea competitiei. Iata-le mai jos:

  1. Azerbaidjan/Baku: Stadionul Olimpic (69.870 de locuri), dat in folosinta in 2015 – va gazdui un meci din sferturile de finala si trei din faza grupelor
  2. Spania / Bilbao: Stadionul San Mames. Construit in 2013 (53.289 locuri) – va gazdui o partida din optimi si trei meciuri din grupe.
  3. Danemarca/Copenhaga: Stadionul Parken (38.190 de locuri), arena construita in 1992 – va gazdui un meci din optimile de finala si trei din faza grupelor
  4. Anglia/Londra: Stadionul Wembley (90.652 de locuri), arena construita in 2007 – va gazdui finala, cele doua semifinale, un meci din optimi si trei partide din grupe (ultimele 4 jocuri preluate de la Bruxelles)
  5. Germania/Munchen: Allianz Arena (70.067 de locuri), stadion construit in 2005 – va gazdui un meci din sferturile de finala si trei din faza grupelor
  6. Ungaria/Budapesta: Stadionul Ferenc Puskas (68.156 de locuri), stadion inaugurat in 2018 – va gazdui un meci din optimile de finala si trei din faza grupelor
  7. Italia/Roma: Stadionul Olimpic (68.993 de locuri), arena existenta, supusa unor renovari majore, va gazdui un meci din sferturile de finala si trei din faza grupelor, intre care si partida de deschidere
  8. Olanda/Amsterdam: Amsterdam ArenA (53.052 de locuri), arena construita in 1996 – va gazdui un meci din optimile de finala si trei din faza grupelor
  9. Irlanda/Dublin: Dublin Arena (51.711 de locuri), arena construita in 2010 – va gazdui un meci din optimile de finala si trei din faza grupelor
  10. Romania/Bucuresti: Arena Nationala (54.851 de locuri), stadion construit in 2011 – va gazdui un meci din optimile de finala si trei din faza grupelor
  11. Rusia/Sankt Petersburg: Zenit Arena (61.251 de locuri), stadion inaugurat in 2016 – va gazdui un meci din sferturile de finala si trei din faza grupelor
  12. Glasgow/ Scotia: Hampden Park (52.025 de locuri), stadion inaugurat in 1906 renovat in 1999

In momentul de fata insa, din pricina pandemiei COVID-19, lucrurile raman complicate. UEFA si-ar dori sa aiba cel putin 50% din capacitatea stadioanelor ocupata la meciurile de la EURO si sa renunte la orasele care nu pot garanta o prezenta semnificativa a suporterilor la partidele de la turneul final.

La acest moment, Bilbao, Dublin si Glasgow sunt cele trei orase care risca sa piarda gazduirea EURO 2020 din cauza faptului ca acestea nu pot garanta prezenta unui numar ridicat de suporteri pe stadioane. Orasele gazda au primit un deadline, data de 5 aprilie, pentru a garanta ca vor putea asigura desfasurarea jocurilor in conditiile impuse de UEFA. O decizie finala urmeaza sa fie luata ulterior.

In ceea ce ne priveste, macar pentru acest moment, nu ar trebui sa ne facem griiji. Arena Nationala a gazduit deja un meci din UEFA Champions League, tocmai pentru a releva faptul ca este pregatita pentru intrecere. Conform programului, stadionul din Capitala va gazdui patru meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European in vara, trei din faza grupelor si unul din optimile de finala.

Top case de pariuri online recomandate pentru Euro 2020


Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

888 Sport

100% până la 500 RON + 40 rotiri gratuite

Pariază acum

Winmasters Sport

101% Bonus până la 505 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

300 RON pariu fără risc + 200 de rotiri gratuite

Pariază acum
Adrian Dragan

Adrian Dragan

Adrian se ocupă de promoții și bonusuri la pariuri online, analizează cele mai bune oferte și le explică pe înțelesul tuturor. Editarea articolelor, organizarea materialelor ce vor fi redactate, alături de partea de social media ce include administrarea paginii, grupurilor de Facebook și Telegram.


Top case de pariuri