Ghidpariuri

Cat de importante sunt cotele finale la pariuri

Pentru pariorii avansati este foarte important sa inteleaga cotele finale oferite de bookmakeri pentru a scoate profit pe termen lung. In loc sa ne multumim cu castigurile individuale, trebuie sa gasim o strategie pentru a miza pe cotele finale oferite de casele de pariuri.

cotele finale la pariuri

O greseala comuna in lumea pariorilor este ca multi cred ca tot ce trebuie sa faceti pentru a castiga pe termen lung este sa indicati pronosticurile corecte ale evenimentelor. Pentru a deveni un parior de succes trebuie sa gasesti jocuri cu cote care au valoare, in sensul in care pariurile trebuie facute pe cote mai bune decat sansa pe care o are pronosticul respectiv. In acest material vom explica pe larg de ce este important sa ajungeti sa mizati pe cotele finale la pariuri.

  • Cotele de deschidere & cotele finale
  • Fluctuatiile cotelor
  • Intelepciunea multimii
  • Asteptari

Cotele de deschidere & cotele finale

Atunci cand bookmakerii lanseaza cotele la un eveniment, inseamna ca acestea sunt cotele de deschidere. Aceste cote sunt bazate pe statistici din trecut, forma de moment, accidentari sau suspendari. Cotele de deschidere rareori corespund cu probabilitatea reala a rezultatelor din acel meci, din moment ce la debutul cotelor casele de pariuri nu au atat de mult informatii, abia pana la ora de start a partidei apar noutati. De multe ori companiile de pariuri pot scadea cotele la un meci cu o saptamana inainte de eveniment, dar in aceasta perioada multe se pot intampla, ceea ce inseamna ca bookmakerii vor continua sa ajusteze cotele pana la startul partidei.

Cotele finale la pariuri

Cotele finale reflecta cum s-a comportant piata pariurilor dupa ce a filtrat toate informatiile disponibile, statistici si ultimele stiri.

Cotele oferite de specialisti chiar inainte de startul evenimentului se numesc cotele finale. Cotele acestea au la baza toate informatiile de la deschiderea cotelor dar si ultimele stiri si interiorul cluburilor implicate. Asta inseamna ca aceste cote finale au o acuratete mult mai mare decat cele de deschidere. Cotele finale de la agentiile de top precum Betfair Pariuri s-au dovetit a fi un indicator foarte bun in rezultatele meciurilor.

Fluctuatiile cotelor

Modificarile de cote nu sunt ceva anormal la ponturi pariuri, de cand sunt lansate la un eveniment si pana cand acel eveniment incepe cotele se vor modifica. Daca esti capabil sa urmaresti modificarile de cote si poti analiza ce reprezinta aceste schimbari atunci vei beneficia de un avantaj major pentru a invinge casele de pariuri si a deveni un parior de succes. Fluctuatiile de cote sunt ajustate de companiile de pariuri in functie de sumele si pariurile care se fac pe evenimentul respectiv pentru a evita orice expunere in cazul oricarui rezultat. Pe scurt daca se pariaza o suma foarte mare de bani pe o echipa, atunci automat cota pentru acea echipa este scazuta si crescuta pentru cealalta echipa pentru a echilibra mizele.

Se poate ca o agentie sa afiseze dintr-un motiv anume cote de deschidere gresite, iar cotele acestea vor fi ajustate automat in functie de pariurile pe care utilizatorii le vor plasa pe biletul zilei sau alte tipuri de bilete, pana cand vor ajunge la valoarea reala a pietei. Daca plasezi un pariu pe cotele de deschidere, urmarind aceste modifcari de cote din momentul pariului si pana la cotele finale, iti poti face o idee despre cat de exact ai fost cu pariul tau.

Intelepciunea multimii

Cotele finale sunt mai precise decat cotele de deschidere pentru ca piata si volumul de pariuri decid cotele finale. Practic tot publicul la un loc care pariaza pe un eveniment are informatii cumulate mai bune decat cei care au setat initial cotele de deschidere. Aceasta idee cunoscuta ca si “intelepciunea multimii” se poate explica usor, pentru ca un numar mare de persoane care pariaza pe un eveniment are sanse mai mari sa dea pronosticul corect decat o singura persoana care face cotele, adica bookmakerii. La fel ca si atunci cand joci cota 2 daca mai multi tipsteri recomanda acea combinatie e clar ca sunt sanse mai bune sa iasa.

Cu cat este mai populara piata de pariuri, cu atat mai mare este probabilitatea ca si cotele finale sa fie corecte de aceea este mult mai greu sa iesi pe plus intr-o piata de pariuri mai putin populara.

Cu acestea spune inseamna ca importanta de a tinti mereu cotele finale precum cele din Premier League sau Champions League e esentiala in comparatie cu cotele finale din handbal de exemplu. In timp ce piata de pariuri din handbal este mai redusa decat cea pe fotbal, cotele finale nu mai sunt asa relevante in acel sport. Pe de alta parte daca joci pe ligi de top precum Premier League, vei miza practic pea cea mai mare piata disponibila la care joaca cei mai buni jucatori din industrie. Asadar pariurile nu sunt doar despre a profita de marja casei de pariuri dar si despre a tinti piata pariurilor disponibila.

Asteptari

Valoarea asteapta este un subiect important in teoria probabilitatii si este cel mai usor de descris de cat de mult te astepti sa castigi sau sa pierzi pentru un numarul infinit de evenimente. Ai valori de asteptari pozitive sau negative? Este o intrebare care determina daca devii un parior care castiga sau un pierzator pe termen lung. Pentru a intelege mai bine aceasta idee de valoare asteptata poti incerca clasica metoda cu moneda, cap sau pajura.

Ce poti invata din acest material?

Putem invata din acest articol ca pentru a ajunge la succes nu este nevoie de rezultate individuale, care sunt in mare parte bazate pe noroc sau ghinion. In schimb, este important sa gasim meciuri cu o valoare de asteptare pozitiva pentru a deveni un castigator pe termen lung. Daca gasesti astfel de evenimente nu iti garanteaza nimeni ca vei avea castiguri sigure la anumite meciuri, dar pe termen lung sansele de profit vor fi mult mai mari.

Trebuie sa decizi daca strategia ta la pariuri se bazeaza pe noroc sau te bazezi pe cunostite si strategii. Afland cat de des mizezi pe cotele finale, poti afla daca pariurile tale sunt pe baza de noroc sau indemanare. Pariurile nu sunt despre ce crezi tu ca se va intampla, ci cat de mult crezi ca se va intampla un lucru contra cotei pe care o primesti.

Top case de pariuri online


Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

Winmasters Sport

Bonus de 100% până la 400 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

500 RON pariu fara risc + 300 rotiri gratuite + 50 RON pariuri gratuite

Pariază acum
Adrian Dragan

Adrian Dragan

Adrian se ocupă de promoții și bonusuri la pariuri online, analizează cele mai bune oferte și le explică pe înțelesul tuturor. Editarea articolelor, organizarea materialelor ce vor fi redactate, alături de partea de social media ce include administrarea paginii, grupurilor de Facebook și Telegram.


Top case de pariuri