PSG - Monaco. Duel de gală pentru primul trofeu din Franța.

Început cu acest weekend, jocurile vor deveni din ce în ce mai interesante prin prisma formațiilor care se vor confrunta fie pentru o cupă, fie într-un început de campionat. În această după amiază de la ora 15:00 vom asista la meciul dintre PSG și Monaco, meci care se va juca cu trofeul pe masă, Supercupa fiind pusă la bătaie. Campioana și câștigătoarea cupei se vor înfrunta în primul meci al sezonului tocmai în ținutul Chinei, aceasta fiind gazda unei partide care se așteaptă să fie la fel de spectaculoasă ca cele de la mijlocul sezonului regulat.
psg monaco

PSG este considerată gazdă a acestei partide și îi este oferită prima șansă deoarece deține un lot mult mai valoros și mai experimentat. Campioana ultimului sezon din Franța a trecut prin câteva schimbări în această vară, cea mai importantă fiind cea de antrenor. Marco Tuchel a preluat scaunul lăsat liber de Unay Emery și este pregătit să aducă pe Parc de Princes prima Ligă a Campionilor dacă timpul și norocul îi va permite acest lucru. Acesta nu s-a putut baza pe cei mai importanți oameni ai lui PSG la International Champions Cup, având sub tutelă juniorii PSG-ului, astfel că va trebui să îi preia din mers, lucru ce îi va fi destul de greu în fapt. Buffon este cel mai important transfer din cadrul campioanei care alături de Di Maria și Cavani are șanse foarte mari să aducă o nouă Supercupă la Paris dacă jocul va funcționa măcar la trei sferturi din capacitate.

Monaco va debuta în noul sezon competițional într-o partidă așteptată de mulți iubitori ai fotbalului. Fosta campioană a sezonului de acum doi ani are prilejul să aducă un nou trofeu în Principat dacă jocul se va situa la un nivel cât se poate de bun pentru a reuși acest lucru. Situația este destul de vagă la clubul monegasc care nu trece printr-o formă foarte bună conform amicalelor, dar acest lucru poate fi și datorat lipsei de fotbaliști în masă, plecați la CM din Rusia. Rămâne de văzut dacă Leonardo Jardim va reuși să alinieze cel mai competitiv 11 chiar și după un Turneu Final destul de încărcat pentru băieții săi. Monaco a înscris în fiecare joc amical din această vară, dar a și primit gol, mai ales că apărarea nu mai este la același nivel ca anul trecut, încercând să compenseze pe cât se poate pe faza ofensivă, Fabinho fiind o dispariție importantă din angrenajul echipei.

Ca de  fiecare dată, atât parizienii cât și monegascii se vor lupta pentru Supercupă departe de țara natală, tocmai în China se va disputa acest joc, iar publicul va fi extrem de diversificat, ne fiind un element care să conteze prea mult. Cu siguranță, fiind aduse să joace la mii de km distanță de Franța, jocul ar trebui să fie înclinat și mai mult spre business, o partidă cu goluri fiind cea pe care vor să o vadă fanii înfocați ai celor două echipe. Astfel că, vom miza pe un joc cu cel puțin 3 reușite, și bineînțeles pe o victorie a celor de la PSG care cu siguranță vor avea alt suflu cu germanul Tuchel pe bancă.

Pronosticuri Torino - Napoli