PSG - Caens. Thomas Tuchel debutează pe banca campioanei.

Prima etapă din Ligue 1 continuă cu o serie impresionantă de partide care cu siguranță vor anima ziua iubitorilor de fotbal, rundă așteptată cu sufletul la gură de fanii echipelor ce se vor duela începând cu ora 16:00. Cea care închide această zi este cea care va alinia la centru campioana ultimului sezon de Ligue 1, PSG, și echipa care a reușit să se salveze de la retrogradare in extremis, Caen. Duelul se va disputa pe Parc de Princes și va putea fi urmărit de la ora 22:00 pe DigiSport 4
psg caen

PSG, gazda acestei partide, pornește cu prima șansă la victorie conform cotelor oferite de casele de pariuri deoarece deține atât terenul propriu cât și un lot mult mai valoros decât al adversarei din această seară. Antrenată de la margine de Thomas Tuchel, situația de la clubul francez s-a schimbat radical în această vară odată cu plecarea lui Unay Emery de la clubul parizian, iar fanii celor de la PSG speră ca odată cu venirea germanului la cârma echipei să vadă o cu totul altă filosofie decât au văzut până acum la antrenorii care au trecut pe la această formație. PSG și-a păstrat lotul din sezonul precedent, singura venire importantă fiind Gianluigi Buffon de la Juventus, mai mult ca simbol pentru acest club. Turneul din America nu a fost foarte eficient pentru antrenorul german care nu a avut cei mai buni fotbaliști la dispoziție deoarece majoritatea erau în refacere după Mondial, dar a titularizat o parte din pepiniera clubului, încercând să promoveze pe cât se poate jucătorii de viitor.

Caen, oaspetele acestei partide, vine pe terenul celor de la PSG cu gândul să debuteze cu dreptul în noul sezon, deși va avea o misiune aproape imposibilă dacă ne raportăm la diferența de valoare dintre cele două formații. Echipa condusă de la margine de Fabien Mercadal se va lupta încă odată în zona roșie a clasamentului din Franța încercând și de această dată să nu retrogradeze în eșalonul secund. Tocmai combatanta din această seară a ajutat-o să rămână în Ligue 1 grazie egalului scos în ultima rundă pe teren propriu, PSG-ul ne dorind să forțeze victoria, și astfel Caen are încă un an să se afirme în prima ligă franceză. Clubul nu a reușit să schimbe prea multe la nivel de lot și de manageriat și se vede nevoită să supraviețuiască cum poate partidelor de foc din Ligue 1.

Misiune imposibilă așadar pentru clubul condus de Fabien Mercadal care este aproape victimă sigură în duelul de pe Parc de Princes, fiind o ocazie excelentă pentru ca Thomas Tuchel să debuteze cum nu se poate mai bine pe banca campioanei Franței. De aceea, mă aștept la o demolare din partea celor de la Paris cu minim 3 goluri pe tabelă înscrise de gazde, o victorie cât se poate de clară și neverosimilă adresată celor de la Caen.