Lyon - Strasbourg. Gazdele au mare nevoie de victorie.

O nouă etapă se redeschide în Ligue 1 în această seară de vineri, având în program o singură partidă care cu siguranță va bucura publicul dornic de fotbal francez. Este vorba de meciul dintre Lyon și Strasbourg, programat de la ora 21:45 pe Parc Olympique Lyonnais. După un debut perfect al ambelor formații în noul sezon, au urmat rezultate care nu au fost tocmai pe placul fanilor, mai ales la clubul lyonez unde pretențiile sunt mult mai mari.
lyon Strasbourg

Lyon, gazda acestei partide, pornește cu prima șansă la victorie conform cotelor oferite de casele de pariuri deoarece deține un lot mult mai valoros decât al adversarei din această seară. Olympique Lyon este antrenată de la margine de Bruno Genesio și este pregătită să realizeze un sezon la fel de bun ca cel precedent când aceasta a reușit să termine pe podium și să prindă ultimul loc ce trimite o formație în grupele UCL. Astfel că, jucătorii lui Genesio au timp să se așeze din punct de vedere tactic foarte bine până la acele dueluri din grupe, iar cu siguranță dacă șansa va fi de partea lor, vor avea ocazia să se lupte chiar și la campionat, deși i-au pierdut pe Geubbels, Diakhaby sau Darder. În prima partidă a acestui an, lyonezii au reușit să se impună în fața celor de la Amiens pe teren propriu, scor 2-0, într-o partidă în care motoarele nu au funcționat poate nici la jumătate din capacitate, fiind totuși primul joc al noului sezon, iar lucrurile se așteaptă a intra în normal abia spre etapa a 7-a. A urmat un rezultat neașteptat etapa trecută contra celor de la Reims, 1-0 pentru alb-roșii care au reușit să o răpună pe Lyon pe teren propriu, iar echipa lui Bruno Genesio este nevoită să își revanșa față de suporteri.

Strasbourg, oaspetele acestei partide, vine pe terenul celor de la Lyon  cu gândul să scoată un rezultat favorabil. Echipa condusă de la margine de Thierry Laurey se va lupta încă odată în zona roșie a clasamentului din Franța deoarece cu lotul pe care îl are la dispoziție antrenorul celor de la Strasbourg nu poate să emită pretenții prea mari  în acest sezon.Totuși, dee această dată start-ul acestei formrații pare să nu se mai îndrepte spre aceeași zonă deși multe lucruri s-au schimbat mai ales din punct de vedere al transferurilor: Aholou a părăsit tabăra celor de la Strasbourg pentru cea de la Monaco în schimbul a 14 milioane de euro, iar ca jucători transferați se numără Sels și Mitrovic. În prima etapă, Strasbourg a reușit un rezultat excelent pe terenul celor de la Bordeaux, scor 2-0, iar recent un rezultat de egalitate în fața celor de la Saint Etienne, astfel că echipa lui Laurey se vede cu 4 puncte după aceste jocuri pe locul 7.

Lyonezii sunt cert favoriți la victorie în această rundă mai ales că vor avea în fața un adversar destul de modest pe hârtie dacă privim la lotul echipei lui Laurey, dar Strasbourg a început promițător acest sezon și este pe punctul să nu se oprească aici. Cu toate acestea, voi miza pe o victorie a celor de la Lyon, însă nu la mai mult de un gol, fiind singur că și cei de la Strasbourg au puterea să marcheze pe terenul formației lui Bruno Genesio.

Pronosticuri Dijon - Lyon