AC Ajaccio - Toulouse: Corsicanii au absenti importanti, antrenor fiind si el suspendat

Miercuri seara are loc prima mansa din cadrul barajului de promovare/retrogradare din Ligue 1, partida unde, de la ora 21:45, se vor intalni AC Ajaccio si Toulouse.

AC Ajaccio are dezavantajul ca va juca meciul de pe teren propriu intr-o alta locatie decat Corsica, respectiv Montpellier, “Stade de la Mosson”. De asemenea, este o echipa deja obosita, doar in ultimul meci al playoff-ului Ligue 2, a fost nevoita sa stea aproape trei ore pe teren, avand in vedere ca disputa cu Le Havre a ajuns la penalty-uri, unde, Ghislain GImbert a inscris lovitura de la 11m norocoasa, lasand-o acasa pe Le Havre.

AC Ajaccio provine din liga secunda, ea a fost echipa care a terminat sezonul regulat pe locul al treilea, insa, conform noului sistem impus de Federatia Frantei de Fotbal, s-a jucat pentru prima oara playoff, din care corsicanii au iesit cu capul sus, dar nu fara emotii, deoarece Coutadeur si Sainati au fost eliminati si vor absenta, iar dupa vizionarea imaginilor de catre forului francez, antrenorul Olivier Pantaloni va sta si el in tribuna.

De partea cealalta, Toulouse a avut un sezon foarte greu in prima liga, nereusind sa se salveze de la disputarea barajului, cu toate ca in ultima etapa a dispus cu 2-1 de Guingamp, intr-un meci disputat pe propriul teren. Cunoscuta ca fiind o echipa de casa, aceasta a incheiat pe locul 18, la un singur punct in spatele celor trei echipe aflate pe loc neutru. Avantajul de a juca in prima liga se vede la meciurile de baraj, din acest an s-a implementat playoff-ul in Ligue 2, ceea ce inseamna ca formatia ce provine din Ligue 1, nu va juca decat in finala pentru baraj, celelalte echipe, din esalonul secund, vor juca intre ele, un singur meci, iar invingatoarea are aceasta oportunitate.

Fara indoaiala Toulouse este echipa favorita sa se impuna si sa ramana pe scena primului esalon si asta din mai multe motive. Primul ar fi ca este odihnita, ultimul meci oficial a fost in urma cu o saptamana, in timp ce AC Ajaccio a jucat in urma cu trei zile un meci de aproape trei ore, deloc lipsit de tensiune, care, a adus dupa sine suspendarea a doi jucatori din axul central al corsicanilor, cat si a antrenorului principal. Mergand pe aceasta mica diferenta de valoare, cat si pe faptul ca gazdele au jucatori importanti suspendati, ma astept din partea celor de la Toulouse sa castige o repriza.