Zorya - RB Leipzig. Germanii au prima șansă la calificare.

Ziua de joi ne oferă prima manșă din faza play-off-ului marca Europa League, având în prim plan formații care au realizat lucruri importante în campionatele lor sau chiar pe plan european, fiind o șansă importantă pentru a mai scrie odată istorie, de această dată în grupele celei de a doua competiții ca valoare. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Zorya și RB Leipzig, partidă programată de la ora 21:30 pe Slavutich Arena

Zorya, gazda acestei partide, pornește conform caselor de pariuri cu a doua șansă la victorie și implicit la calificare. Formația ucraineană a reușit să remizeze pe teren propriu în prima manșă din turul 3,scor 1-1, ne fiind într-adevăr rezultatul pe care și l-ar fi dorit, primind din nefericire gol care i-ar pute costa calificarea în cele din urmă. Jocul prestat de Zorya a fost unul foarte bun după o scurtă analiză a graficelor înregistrate de specialiștii prezenți la meci care au arătat o statistică destul de importantă din punct de vedere al ocaziilor de gol, formația ucraineană arătându-și forța de la mijlocul terenului care poate destabiliza orice apărare din UEL. Pe terenul portughezilor, Zorya a izbutit un rezultat incredibil, marcând de două ori în poarta celor de la Braga, dar remizând totodată cu scorul de 2-2 fiind extrem de folositor de altfel pentru a se califica în play-off.

RB Leipzig, oaspetele acestei dispute, pornește cu prima șansă la calificare datorită lotului net valoros pe care îl deține. Aceasta a prins sezonul precedent ultima poziție de UEL, fiind nevoită să dispute câteva tururi pentru a ajunge în grupele UEL, competiție în care a ajuns până în sferturi, fiind eliminată de francezii de la Marseille. Cu siguranță va fi un an dificil pentru nemți, dar care se vor baza pe omogenitatea grupului și pe cele câteva transferuri care speră să îi ajute în îndeplinirea obiectivelor. După calificarea fără prea mari emoții în fața celor de la Hacken, a urmat jocul contra craiovenilor care nici acesta nu le-a creat probleme nemților, pentru aceștia fiind un antrenament pentru duelurile din Bundesliga care vor începe peste două săptămâni. După două victorii destul de categorice contra clubului oltean, Leipzig mai are un hop de trecut înaintea calficării în grupe care cu siguranță o va reuși.

Așadar, formația germană are toate șansele să se impună pe terenul ucrainenilor dacă jocul va decurge înspre poarta celor de la Zorya. Voi miza astfel pe o victorie a oaspeților în această seară, germanii având șanse să marcheze de cel puțin 2 ori în poarta ucrainenilor.

Pronosticuri Zorya - RB Leipzig