Zenit - Molde. Rușii vin după o calificare spectaculoasă.

Ziua de joi ne oferă prima manșă din faza play-off-ului marca Europa League, având în prim plan formații care au realizat lucruri importante în campionatele lor sau chiar pe plan european, fiind o șansă importantă pentru a mai scrie odată istorie, de această dată în grupele celei de a doua competiții ca valoare. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Zenit și Molde, partidă programată de la ora 19:00 pe Saint Petersburg Stadium.
molde

Zenit, gazda acestei manșe tur, pornește cu prima șansă la victorie conform caselor de pariuri și implicit la calificare deoarece au o experiență și un lot mult mai valoros decât combatanta din această seară. Co-frații din estul Europei, au realizat o partidă extrem de spectaculoasă în manșa tur din turul 3 preliminar din Belarus  la care însă formația rusă nu a contribuit cu niciun gol, pierzând cu scorul de 4-0 în fața echipei din Minsk. Apărearea celor de la Zenit s-a comportat absolut jenant în această partidă, primind 3 goluri doar în prima repriză, ne având voie la acest nivel ca fotbaliști de o valoare incontestabilă să facă asemenea greșeli de juniori. Ceea ce a urmat în Rusia este de povestit nepoților. Zenit-ul a reușit calificarea în urma unei victorii în primele 90 de minute cu scorul de 4-0 grazie celor două goluri înscrise de Dzyuba în finalul partidei, iar în prelungiri rușii și-au arătat pe deplin valoarea, întorcând iar scorul de la 4-1 la chiar 8-1, anihilând orice speranță a bielorușilor la calificare.

Molde, oaspetele acestei manșe tur, merge în Rusia pentru a scoate un rezultat pozitiv în privința calificării . Norvegienii deși nu dețin o experiență prea importantă în cupele europene, aceasta totuși are un lot valoros, și capabil să obțină calificarea. În UEL, aceasta a reușit să treacă de formația nord-irlandeză Glenavon cu scorul de 6-3 la general, iar în turul precedent de echipa albaneză Laci cu scorul de 5-0 la general, intrându-și oarecum în verva partidelor europene. În prima manșă contra scoțienilor, albaștrii au scos doar un 0-0 pe terenul verzilor, rezultat de altfel ne drept dacă stăm să judecăm fotbalul prestat de nordici care nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. În jocul retur norvegienii au reușit să se impună cu scorul de 3-0 și astfel își văd visul împlinindu-se doar pe jumătate: calificare în play-off și speră să urmeze și cea în grupe.

Rușii dețin o experiență în plus față de formația norvegiană care va avea nevoie de multă șansă pe Saint Petersburg Stadium. Nordicii nu au un joc prea complex și greu de citit, iar antrenorul rușilor este capabil să blocheze orice tentativă a echipei din Norvegia, mai ales că valoarea fotbaliștilor săi este incontestabilă, iar mai ales pe teren propriu lucrurile devin și mai simple pentru Zenit. Cred în forța acestei echipe că se va impune în fața norvegienilor și chiar la un scor semnificativ.

Pronosticuri Levante - Sevilla