Zenit - Dinamo Minsk. Probleme mari pentru ruși în apărare.

Returul cele de-a treia faze eliminatorii din calificările pentru grupele Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Zenit și Dinamo Minsk, programat de la ora 20:00 pe Saint-Petersburg Arena.

Zenit, gazda acestei manșe retur, pornește cu prima șansă la victorie conform caselor de pariuri, dar cu cea de a doua la calificare, conturile cu privire la accederea în play-off fiind închise după jocul din tur când rușii au fost complet neutralizați de prestația bielorușilor. Co-frații din estul Europei, au realizat o partidă extrem de spectaculoasă, la care însă formația rusă nu a contribuit cu niciun gol, pierzând cu scorul de 4-0 în fața echipei din Minsk. Apărearea celor de la Zenit s-a comportat absolut jenant în această partidă, primind 3 goluri doar în prima repriză, ne având voie la acest nivel ca fotbaliști de o valoare incontestabilă să facă asemenea greșeli de juniori. Doar două șuturi pe poartă au avut rușii în acest joc demonstrând faptul că nu își doreau în fapt calificarea în play-off UEL.

Dinamo Minsk, oaspetele acestei manșe retur, se deplasează pe terenul rușilor în postura de favorită certă la calificare, lucru care nu miră pe nimeni dacă privim la scorul din manșa tur. Formația bielorusă a realizat un joc excelent, aproape de perfecțiune în fața rușilor de la Zenit, reușind să câștige cu scorul de 4-0, un rezultat care s-a așezat cu siguranță în istoria clubului din Minsk care se gândesc cu siguranță la adversara pe care  o vor întâlni în play-off. Bielorușii însă nu trebuie să se culce pe o ureche în deplasarea de la Petersburg deoarece combatanta din această seară deține o valoare incredibilă în zona de atac, un scor de 4-0 rânindu-le cu siguranță orgoliul și încercând pe cât posibil să îl întoarcă dacă își vor dori.

Cu siguranță vom asista la un joc la fel de deschis ca în cel din tur, sau cel puțin cu multe greșeli din partea ambelor echipe pe fața defensivă, amândouă având astfel șanse să marcheze, fiind convins că bielorușii vor înscrie măcar un gol în poarta rușilor și în partida de la Saint Petersburg, ne crezând că trupa rusă și-a rezolvat în totalitate problemele din apărare.

Pronosticuri Young Boys - Manchester United