Vitesse - Viitorul. Tinerii lui Hagi au șansa lor în această deplasare.

Ziua de joi ne oferă o serie impresionantă de partide care cu siguranță vor oferi publicului european un spectacol fotbalistic. Unul din aceste jocuri este cel dintre Vitesse și echipa noastră românească, Viitorul Constanța, meci programat de la ora 21:00 pe stadionul din Olanda. La Ovidiu am avut parte de o partidă spectaculoasă, cu un ropot de aplauze pentru jocul prestat de copii lui Hagi care merg de altfel în această deplasare cu o dorință fantastică de a se califica, deși diferența la toate capitolele este uriașă.
vitesse viitorul

Vitesse, gazda acestei manșe retur, primește din partea caselor de pariuri prima șansă la calificare, dar și la câștigarea jocului datorită lotului mult mai valoros și a experienței pe care o dețin fotbaliștii olandezi. Formația condusă de pe bancă de olandezul Sturing a reușit să se califice în UEL datorită barajului câștigat în fața celor de la Utrecht în sezonul trecut, realizând o dublă incredibilă cu nu mai puțin de 5 goluri marcate de cei de la Vitesse. Sezonul acesta european a început relativ slab pentru clubul olandez care și-a arătat valoarea abia după ce a fost condusă cu 2-0 pe tabelă de români, întorcând soarta jocului la 2-2, și astfel au viața mult mai ușoară pe teren propriu grazie celor două goluri marcate în deplasare. Într-adevăr, era de așteptat ca motoarele olandezilor să nu ajungă așa rapid la capacitatea pentru a crea pericol la poarta lui Buzbuchi, dar tocmai din această teamă resimțită de-a lungul reprizei a  doua, cu siguranță o va mobiliza pe Vitesse încă din primul minut, galben-negrii încercând să definitiveze calificarea încă din primele minute pentru a nu trăi periculos finalul de partidă.

Viitorul, formația lui Gheorghe Hagi, se deplasează în Olanda pentru a reuși minunea la care speră întreaga țară că  o pot atinge juniorii Regelui. Constănțenii pornesc cu șansa a doua la calificare, dar speră să realizeze minunea în fața olandezilor. Tinerii Regelui Hagi sunt la a doua experiență de acest fel, anul trecut pierzând atât turul din UCL cât și play-off-ul din UEL, Apoel și respectiv Salzburg, fiind formațiile care s-au opus visului european acestor copii. Viitorul a reușit să elimine formația Racing Luxemburg în turul precedent, cu un 2-0 la general, golurile fiind marcate în deplasare. În prima manșă contra olandezilor, constanțenii au arătat extrem de motivați, având foarte multe ocazii la poarta lui Vitesse, fructificând  de altfel prin două goluri care la un moment dat erau singurele pe tabela de pe stadionul din Ovidiu. Echilibrul s-a realizat imediat, și iată cum Viitorul se duce în Olanda doar cu un rezultat de egalitate, de altfel păstrând șanse importante la calificare. Recent au reușit doar o remiză pe terenul celor de la Concordia, scor 1-1.

Gheorghe Hagi este conștient de presiunea care va exista pe umerii fotbaliștilor săi care totuși vor avea emoții considerabile dacă stăm să privim la faptul că majoritatea nu dețin o experiență europeană, iar lucrurile pot lua o întorsătură extrem de diferită față de jocul tur dacă aceștia nu vor fi stăpâni pe ele. Cred că Vitesse nu are cum să piardă calificarea, dar în același timp am încredere în acești tineri ai lui Hagi că pot izbuti să așeze un zâmbet pe chipul românilor măcar odată printr-o reușită.

Pronosticuri Astra - Gaz Metan Mediaș