Vitesse - Basel. Se anunță o ploaie de goluri.

Turul 3 din Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Vitesse și Basel, programat de la ora 21:00 pe GelReDome.
vitesse

Vitesse, gazda acestei manșe retur, pornește cu șansa a doua în ceea ce privește obținerea victoriei în această seară, dar și a calificării deoarece lotul olandezilor este destul de neexperimentat comparativ cu cel al elvețienilor care an de an se luptă în cupele europene. Vitesse a reușit să își facă intrarea în rândul partidelor oficiale chiar contra unei echipe românești și anume Viitorul Constanța. Olandezii au reușit să treacă de formația lui Gică Hagi cu scorul de 5-3 la general, și astfel continuă ascensiunea către play-off-ul UEL. Lucrurile se complică extrem de tare pentru Vitesse care va trebui să încerce un alt stil de joc împotriva elvețienilor, iar apărarea să fie mult mai bine închegată și atentă în această seară deoarece erorile făcute contra constanțenilor se pot fructifica foarte ușor de fotbaliștii lui Basel.

Basel, oaspetele acestei manșe tur, vine pe arena din Arnheim cu gândul să obțină un rezultat pozitiv care să o mențină cu șanse la calificare în play-off-ul UEL. Clubul elvețian condus de la margine de Alexander Frei a debutat în sezonul european în urmă cu ceva timp, dar acest lucru se petrecea în UEFA Champions League, competiție din care a ieșit deoarece a fost eliminată destul de categoric de clubul lui Răzvan Lucescu, PAOK Salonic. Elvețienii au slăbit foarte mult față de sezonul trecut și nu au avut practic nicio șansă în fața clubului grec care și-a arătat valoarea, și nicidecum experiența pe care o deține Baselul în asemenea momente de criză care ar fi trebui să se vadă destul de bine. În campionat au reușit să obțină primul succes după două jocuri complet ratate, Grasshoppers a fost inferioară echipei en-titre din Elveția, Basel reușind să câștige cu scorul de 4-2, și zboară în Olanda cu dorința de a îndrepta lucrurile din acest start de sezon.

Ambele formații sunt concentrate mai mult pe zona ofensivă, iar prin prisma acestei idei și a conceptului de atac continuu, voi merge pe un pronostic bazat pe goluri în această confruntare, fiind mai înțelept de ales decât unul pe soliști deoarece atât Vitesse cât și Basel nu dețin un joc constant care să ne facă să alegem una dintre cele două. Cred că vom asista la un joc cu cel puțin 3 reușite, ambele având șanse să marcheze.

Pronosticuri Schalke 04 - FC Porto