Viitorul - Luxemburg. O nouă reprezentație europeană ce poate să aducă calificarea la Ovidiu.

A doua zi din returul optimilor de calificări din Europa League oferă o serie de meciuri ce cu siguranta vor oferi un spectacol frumos iubitorilor de fotbal. Una dintre aceste partide este cea Viitorul si Racing Luxemburg , duel ce este programat de la ora 18:00 la Ovidiu. Românii noștrii au reușit să se impună în Luxemburg în partida tur cu scorul de 2-0, astfel că jocul de la malul mării va înclina tot spre un asemenea rezultat, Hagi dorindu-și o nouă victorie pentru moralul jucătorilor.

Viitorul, formația lui Gheorghe Hagi, primește vizita celor de la Racing Luxembourg, o formație care nu le-a creat mari probleme în turul primei manșe a optimilor de calificare. Tinerii Regelui Hagi sunt la a doua experiență de acest fel, anul trecut pierzând atât turul din UCL cât și play-off-ul din UEL, Apoel și respectiv Salzburg, fiind formațiile care s-au opus visului european acestor copii. Campionatul trecut s-a terminat foarte bine pentru Viitorul care a arătat o doză de revenire fantastică pe ultima sută de metri, lucru care cu siguranță a contat foarte mult în vederea pregătirii. Meciul din Luxemburg a fost la discreția copiilor lui Hagi care au încercat să mai exerseze câteva trasee de joc, reușind să își creeze numai puțin de 10 ocazii de gol clare, luciditatea din fața porții lipsindu-le cu desăvârșire. Cu toate acestea, scorul de 2-0 din tur le dă o încredere destul de mult băieților lui Gică care nu au cum să piardă calificarea în fața unei asemenea formații.

Racing Luxembourg, oaspetele acestei manșe, se deplasează în România pentru a încerca imposibilul. Luxemburghezii sunt la prima experiență de acest fel, acest lucru fiind datorat câștigării Cupei. Racing a terminat pe locul 7 în sezonul trecut, arătând totuși faptul că această formație nu este nici pe departe o formație care poate avea șanse la calificare. Acest loc cu siguranță reflectă un lot mediocru de jucători în care singura idee care va funcționa va fi ambiția. În manșa tur din Luxemburg, Racing a arătat fără orizont, fără nicio idee de joc, majoritatea baloanelor fiind trimise în față pentru a încerca să se ciupească vreo fază de poartă sau chiar un gol. Cu o astfel de tactică, luxemburghezii vor fi contracarați și mai rapid de români în retur, fiind nevoiți să schimbe sistemul și să joace cu mai multă ambiție dacă vor să iasă cu fruntea sus din această competiție.

Constănțenii vor avea parte de un joc mai mult de pregătire la Ovidiu, dar acest lucru poate este principala problemă a românilor. Deși au reușit să câștige, lipsa de concentrare poate tăia oricând din elan, iar oricând ar putea să apară probleme la nivelul jocului. Hagi Jr&Co trebuie să își facă partida destul de ușoară, iar de această dată cred că vor marca cel puțin o dată în prima repriză.