Trencin - AEK Larnaca. Slovacii au un parcurs excelent în aceste calificări.

Ziua de joi ne oferă prima manșă din faza play-off-ului marca Europa League, având în prim plan formații care au realizat lucruri importante în campionatele lor sau chiar pe plan european, fiind o șansă importantă pentru a mai scrie odată istorie, de această dată în grupele celei de a doua competiții ca valoare. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Trencin și AEK Larnaca, partidă programată de la ora 19:30 pe Štadión Spartaka Myjava
trencin aek larnaca

Trencin, gazda acestei partide, pornește conform caselor de pariuri cu a doua șansă la calificare, dar nu și la câștigarea jocului. Lotul slovacilor nu se ridică la înălțimea grupelor UEL unde va fi destul de greu să ajungă dacă nu își vor întrece limitele. Sezonul european până în acest moment se derulează foarte bine pentru Trecin care a reușit să treacă în primă fază de clubul macedonean Buducnost în turul 1 de calificare, urmând apoi să aibă o confruntare pe cinste cu formația poloneză Gornik, calificare reușită cu scorul de 5-1 la general, arătându-și pe deplin forța ofensivă. Aceasta s-a observat pe deplin acum două săptămâni când a șocat întreaga Europă cu cele 4 goluri marcate în poarta olandezilor de la Feyenoord, scor 4-0, reușind în cele din urmă să se calfice grazie egalului scos în Olanda, și astfel slovacii se pot trezi în grupele UEL.

AEK Larnaca, oaspetele acestei dispute, pornește conform caselor de pariuri cu prima șansă la calificare, dar nu și la victorie, fiind o formație ce se prezintă mai bine decât combatanta sa din această seară, însă în  Slovacia îi va fi destul de greu în a se impune. Clubul cipriot este pregătit să acceadă în grupe, dar mai au un hop de trecut până să reușească acest lucru. Turul 3 s-a perfectat excelent pentru AEK Larnaca care a reușit să câștige cu un 2-0 în manșa tur din Austria care îi oferea o șansă uriașă să spere la calificare. Lucrurile s-au rezolvat și după cel de al doilea joc din Cipru unde AEK Larnaca a profitat de cartonașul roșu al celor de la Sturm Graz, câștigând cu scorul de 4-0, oferindu-le fanilor șansa să se afirme și ei în play-off-ul pentru grupele UEL.

Cele două formații par să fie extrem de asemănătoare ca joc, mai ales din punct de vedere ofensiv unde par să se descurce destul de bine, rămânând de văzut care va fi tactica celor doi antrenori în această seară. Voi miza totuși pe un fotbal deschis cu multe faze de poartă și implicit cu multe goluri, minim 3 de altfel, având ambele șanse să înscrie.

Pronosticuri Torino - Napoli