Torpedo Kutaisi - Ludogorets. Misiune facilă pentru oaspeți.

Ziua de joi ne oferă prima manșă din faza play-off-ului marca Europa League, având în prim plan formații care au realizat lucruri importante în campionatele lor sau chiar pe plan european, fiind o șansă importantă pentru a mai scrie odată istorie, de această dată în grupele celei de a doua competiții ca valoare. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Torpedo Kutaisi și Ludogorets, partidă programată de la ora 19:00 pe Stadion Ramaz Shengelia.

Torpedo Kutaisi, gazda acestei partide, primește vizita bulgarilor pe teren propriu unde casele de pariuri o dau drept outsider datorită lotului net inferior și al lipsei de experiență. Formația georgiană a reușit să câștige pe teren propriu manșa tur din turul trei cu scorul de 5-2, relizând un joc destul de slab în zona de apărare, dar unul perfect în cea de atac, ne creându-și foarte multe ocazii, dar profitând la maximum de fiecare pe care a avut-o. Realizările atacanților au readus speranța pe chipul fotbaliștilor georgieni care sperau la o calificare incredibilă în play-off. Minunea s-a produs pentru micuțul club din Georgia care a reușit să se califice în Albania deși a pierdut partida cu scorul de 2-0, fiind îndeajuns pentru Kukesi să acceadă în play-off.

Ludorogets, oaspetele acestei partide,este cotată cu prima șansă la calificare, dar și la câștigarea meciului din această seară. Bulgarii dețin o experiență extrem de importantă în abordarea unor asemenea partide. An de an, echipa lui Cosmin Moți a reușit să participe cât se poate de aproape de masa bogaților, iar de cele mai multe ori s-a lipit de succese. Dacă anul trecut pierdea această calificare din UCL, anul acesta s-a întâmplat la fel, în fața unui club mult mai slab cotat, MOL Vidi, dar care a arătat mai mare dorință decât fotbaliștii din cadrul clubului. Într-adevăr a existat pe alocuri și ghinion, dar bulgarii nu au nicio scuză pentru eliminarea în fața unei asemenea echipe. În acest moment le-a rămas doar UEL, competiție în care trebuie să demonstreze că eliminarea din UCL a fost o greșeală. Recent au reușit să treacă de turul 3 în fața celor de la Zrinjski și au o șansă importantă contra clubului georgian pentru a accede în grupele UEL.

Diferență clară de valoare între cele două formații, georgienii însă cred în șansa lor mai ales că vor avea fanii aproape, recurgând la toate mijloacele pentru a izbuti un rezultat pozitiv. Cred însă în forța și experiența bulgarilor că se vor impune în Georgia la un scor destul de semnificativ.