Suduva - Spartaks. Lituanienii au o experiență în plus.

Returul cele de-a treia faze eliminatorii din calificările pentru grupele Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Suduva și Spartaks, programat de la ora 20:00 pe ARVI Futbolu Arena.

Suduva, gazda acestei manșe retur, pornește conform caselor de pariuri cu prima șansă la calificare și respectiv la victorie în această seară datorită rezultatului foarte bun reușit în partida tur. Formația lituaniană a izbutit un rezultat excelent pe terenul letonilor, scor 1-0, și astfel au o șansă foarte bună la calificare. Prestația lituanienilor a fost una destul de consistentă în zona de apărare, reușind să blocheze majoritatea atacurilor realizate de letoni. Suduva vine din UCL unde a încercat minunea în fața sârbilor, din păcate aceasta nu s-a întâmplat și iată cum se luptă pentru calificarea în play-off-ul UEL, competiție care însă se potrivește mult mai bine echipei lituaniene, având mai multe șanse să se afirme.

Spartaks, formația oaspete a acestei partide, vine pe terenul lituanienilor cu gândul să obțină calificarea în play-off, deși rezultatul din tur nu este prea favorabil echipei letone. Aceasta a pierdut tocmai pe teren propriu în fața combatantei din această seară, scor 0-1, dar este pregătită să întoarcă soarta calificării. Jocul prestat de Spartaks a fost unul extrem de consistent, cu multe faze de poartă, dar din păcate scorul final a bifat un gol împotriva acesteia, gafând apărarea în cele din urmă, și astfel este nevoită să schimbe tactica pe cât se poate în deplasarea din Lituania. Letonii au nevoie de mai multă șansă la finalizare decât în jocul trecut când atacanții nu au prins deloc o zi bună, irosind o bună parte din ocazii care trebuiau fructificate.

Ambele formații își doresc să ajungă în play-off-ul UEL, dar doar cea care va avea o prestație totală din toate punctele de vedere va izbuti acest lucru, având mari șanse să asistăm astfel la un joc extrem de bine organizat. Niciuna nu își va dori să riște prea mult, de aceea vom miza pe un joc fără prea multe goluri, cu echipa lituaniană care își va demonstra valoarea pe teren propriu și va izbuti în cele din urmă să câștige și această manșă retur în fața letonilor.

Pronosticuri Schalke 04 - FC Porto