Suduva - Celtic. Verzii au prima șansă la calificare.

Ziua de joi ne oferă prima manșă din faza play-off-ului marca Europa League, având în prim plan formații care au realizat lucruri importante în campionatele lor sau chiar pe plan european, fiind o șansă importantă pentru a mai scrie odată istorie, de această dată în grupele celei de a doua competiții ca valoare. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Suduva și Celtic, partidă programată de la ora 20:00 pe ARVI Futbolo Arena.

Suduva, gazda acestei manșe tur, pornește conform caselor de pariuri cu a doua șansă la calificare și respectiv la victorie în această seară datorită lotului net inferior valoric pe care îl deține față de cel al scoțienilor cu care se vor lupta pentru accederea în grupele UEL. Formația lituaniană a izbutit un rezultat excelent pe terenul letonilor în prima manșă din turul 3, scor 1-0, și astfel luaseră o opțiune foarte bună la calificare. Prestația lituanienilor a fost una destul de consistentă în zona de apărare, reușind să blocheze majoritatea atacurilor realizate de letoni. Calificarea s-a produs în cele din urmă pe teren propriu, dar nu printr-o victorie așa cum se așteptau mulți analiști care o vedeau învingătoarea destul de clar pe echipa lituaniană, 0-0 fiind scorul de pe ARVI Arena.

Celtic Glasgow, oaspetele acestei partide, se deplasează în Lituania cu scopul de a reuși să ia o opțiune serioasă în privința calificării în grupele UEL. Echipa din Scoția era dornică să ajungă până în grupele UCL la fel ca sezonul trecut, dar se pare că acest vis i-a fost întrerupt în turul precedent pe care l-a disputat. Jocul prestat în cele două manșe din turul 1 contra echipei din Armenia, Alashkert, nu a convins atât de tare, deși a reușit să se califice cu un rezultat de 6-0 la general. Contra norvegienilor de la Rosenborg, jocul scoțienilor a fost unul foarte bun, foarte eficient pe fază ofensivă. Lucrurile au stat complet diferit contra clubului din Grecia, AEK Athena fiind o nucă tare care a știut să gestioneze foarte bine pașii în ambele jocuri, profitând de ocaziile pe care le-a avut și organizând o apărarea care s-a descurcat admirabil.

Scoțienii au datoria morală față de suporteri să se califice măcar în grupele UEL, dar pentru acest lucru au nevoie și de șansă deoarece contra unei astfel de echipe lucrurile se pot complica destul de tare dacă Celtic-ul nu îi va lua de sus pe lituanieni. Cred totuși în experiența verzilor care vor știi să gestioneze acest joc și vor reuși victoria în această deplasare, având mari șanse să înscrie cel puțin 2 goluri în poarta revelației Suduva.

Pronosticuri Leverkusen - Mainz