Shamrock Rovers - AIK Stockholm. Nordicii cu o clasă peste irlandezi.

Optimile de calificare din Europa League se dispută și în această zi de joi având în rol principal câteva echipe destul de importante. Una dintre acestea este AIK Stockholm, formația suedeză care va încerca să ajungă în grupele UEL având în vedere lotul ceva mai valoros decât în trecut. Debutează în aceste calificări contra celor de la Shamrock Rovers, echipă ce activează în campionatul Irlandei.Primul tur se va disputa pe tărâmul irlandez, partida fiind programată de la ora 20:45.
AIK Stockholm - Zeljeznicar Sarajevo

Shamrock Rovers, formația gazdă a acestui tur al optimilor de calificare, va avea o misiune aproape imposibilă  contra echipei suedeze. Deși această formație nu este la prima experiență de acest fel dacă stăm să privim spre anul precedent când a fost eliminată în sferturi de către Mlada Boleslav, aceasta nu deține un lot care să se lupte de la egal la egal cu echipele participante în UEL. Fotbalul irlandez este unul extrem de slab, iar nu mai ambiția poate fi decisivă pentru această echipă. Cel mai important aspect ce privește clubul irlandez este faptul că se află în plin campionat, disputând o serie de etape destul de importante, iar jocul acestora funcționând la capacitate aproape de maximă. Totuși limitele există, înfrângerea dureroasă contra lui  Celtic, scor 0-7, a arătat adevărata valoare a acestui club infim de pe harta Europei.

AIK Stockholm, oaspetele de seamă din aceste optimi de calificare, o va întâlni pe Shamrock Rovers, fiind primul tur al acestei manșe. Suedezii deși nu dețin o experiență  importantă în cupele europene, lucru care poate conta decisiv în vederea calificării este valoarea și experiența lotului de jucători. AIK Stockholm în fiecare an a încercat să se lupte pentru primele poziții în campionat, sezonul trecut reușind să ocupe locul 2, poziție ce îi oferă prezența abia în preliminarile UEL, dar fanii speră la o calificare în grupe. Anul trecut, aceasta s-a oprit în penultimul tur de calificare, Braga reușind să o elimine grazie unei duble în care suedezii nu au mai avut capacitatea să rămână lucizi. În acest an speră ca lucrurile să stea altfel mai ales că și aceasta are în picioare numai puțin de 12 etape, fiind pe primul loc fără nicio înfrângere înregistrată.

Cu siguranță AIK Stockholm este net favorită în privința calificării mai ales că lotul suedezilor s-a apropiat de rezultatele obținute de campioana Malmo, iar din acest punct de vedere, aceasta nu are cum să rateze victoria. Formația irlandeză este prea mică pentru această competiție, iar rezultatele din campionat nu reflectă valoarea acesteia, ci meciurile care sunt disputate contra unor formații cu adevărat serioase, dovadă fiind meciul cu Celtic care a arătat adevărata față a acestui club.

Pronosticuri AEK Larnaca - Sturm Graz