Sarpsborg - Maccabi Tel Aviv. Nordicii au un parcurs foarte bun pe teren propriu.

Ziua de joi ne oferă prima manșă din faza play-off-ului marca Europa League, având în prim plan formații care au realizat lucruri importante în campionatele lor sau chiar pe plan european, fiind o șansă importantă pentru a mai scrie odată istorie, de această dată în grupele celei de a doua competiții ca valoare. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Sarpsborg și Maccabi Tel Aviv, partidă programată de la ora 19:00 pe Sarpsborg Stadium.

Sarpsborg 08, gazda acestei partide, primește vizita israeliților de la Maccabi în fața cărora speră să scoată un rezultat pozitiv deși casele de pariuri le oferă cea de a doua șansă la câștigarea jocului și implicit la calificare. În turul 3, clubul condus de Bakke a reușit să scoată un rezultat de egalitate împotriva echipei croate, dar din păcate acest rezultat nu s-a încheiat fără gol primit, norvegienii fiind nevoiți ca în jocul din Croația să marcheze cel puțin o dată pentru a spera la calificare. Sarpsborg a condus clubul croat destul de puțin timp, fiind egalată rapid, însă credeau în șansa ei la accederea în play-off deși sunt o formație destul de modestă în fotbalul european. Minunea s-a realizat, reușind să învingă chiar în Croația cu 1-0 și astfel primesc biletul către play-off unde vor da piept cu un adversar extrem de experimentat, dar pe care speră să îl elimine.

Maccabi Tel Aviv, oaspetele acestei partide, se deplasează până în Norvegia și este nevoită să scoată un rezultat care să îi permită să spere în continuare la calificare având totuși în față un adversar destul de modest dacă analizăm lotul acesteia. În turul 3, formația israelită a scos însă doar un rezultat alb de 0-0 în Armenia, partidă care de altfel a dominat-o cap coadă, creându-și multe ocazii de a marca, dar atacanții israeliți nu au prins cea mai bună, ratând majoritatea oportunităților de a majora scorul de cel puțin două ori. În cele din urmă și-a respectat blazonul de pe teren propriu, câștigând în fața formației armene cu scorul de 2-1 și continuă în cea de a doua competiție ca importanță din Europa, având mari șanse să se califice în grupe.

Cele două formații sunt destul de diferite din punct de vedere valoric și al experienței, dar norvegienii speră să echilibreze această situație printr-un joc care să fie demn de a merita calificarea în grupe, mai ales că în ținutul nordic nu multe echipe reușesc să câștige, având un astfel un avantaj destul de mare. Maccabi stăpânește mai bine terenul propriu decât terenul străin de aceea mă aștept ca Sarpsborg să nu piardă această partidă, mizând totuși pe un rezultat cu puține goluri.

Pronosticuri Schalke 04 - FC Porto