Rudar - FCSB. Roș-albaștrii promit o altă atitudine la debutul în noul sezon european.

Ziua de joi ne oferă o serie impresionantă de partide care cu siguranță vor oferi publicului european un spectacol fotbalistic. Unul din aceste jocuri este cel dintre Rudar și FCSB, meci programat de la ora 18:30 pe stadionul din Slovenia. Cea de a doua echipă românească va debuta în aceste calificări din postura de favorită, dar rămâne de văzut dacă echipa lui Dică se va ridica la nivelul fotbalului din această competiție, și dacă gazdele vor prinde o zi care să le pună mari probleme fcsb-iștilor
rudar fcsb

Rudar, gazda acestei dispute, pornește cu șansa a doua calificare cât și la câștigarea meciului deoarece deține un lot mult mai slab din punct de vedere valoric, dar și din punct de vedere al experienței. Formația slovenă a prins ultimul bilet către aceste preliminarii destul de nemeritat dacă privim în clasament la faptul că există o diferență clară între Rudar și cele trei formații de pe primele locuri. Rudar a strâns doar 50 de puncte în sezonul trecut, echipă care nu a impresionat deloc de-a lungul campionatului, încercând de această dată să își întreacă propriile limite. Rudar a reușit să se califice în fața celor de la Tre Fior cu scorul de 10-0 la general, fiind totuși o echipă modestă din San Marino.

FCSB, oaspetele acestei partide, pornește cu prima șansă la câștigarea joculu din Slovenia și implicit la calificare deoarece deține un lot mai valoros. Echipa lui Nicolae Dică a ratat câștigarea titlului în urmă cu un sezon, și iată cum trebuie să se mulțumească cu o participare în preliminariile Europa League. Principalul obiectiv pentru fcsb-iști este calificarea în grupe, lucru de altfel destul de greu de reușit dacă privim la jocul acestora din prima etapă contra astralilor. Formația lui Dică a dezamăgit profund la debutul în noul sezon pe stadionul din Giurgiu, nereușind aproape nimic de-a lungul întregii partide, destul de dubios dacă privim la faptul că a rămas același lot de jucători, existând totuși o omogenitate în rândul acestei formații. Partida europeană este cu totul diferită, iar cu siguranță Tănase&Co se vor motiva mult mai bine decât în jocul din campionat.

Problema FCSB-ului rămâne lipsa unui vârf de careu care din păcate le va crea mari dificultăți în atac deoarece fără un Gnohere sau un alt jucător de gura porții, FCSB-ul trebuie să schimbe sistemul de joc și să încerce să surprindă pe flancuri printr-o viteză în plus față de sezonul trecut. Cred că Rudar va reuși să marcheze în poarta românilor mai ales că nu au arătat grozav ca așezare defensivă, dar cu siguranță FCSB-ul va pleca cu o victorie spre București, cu cel puțin 2 goluri marcate în poarta slovenilor.

Pronosticuri Astra - Gaz Metan Mediaș