Rijeka - Sarpsborg. Experiența este de partea croaților.

Returul cele de-a treia faze eliminatorii din calificările pentru grupele Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Rijeka și Sarpsborg 08, programat de la ora 21:45 pe Stadion HNK Rijeka.

Rijeka, gazda acestei manșe retur, pornește conform caselor de pariuri cu prima șansă la victorie deoarece deține un lot mult mai valoros decât al combatantei din această seară. Echipa croată nu a reușit să se impună pe terenul norvegienilor, remizând cu scorul de 1-1, dar au șansa în această seară să se califice în fața suporterilor în play-off-ul UEL. Jocul prestat de croați în Norvegia a fost unul extrem de închis, fără prea multe faze de poartă, mergând acolo mai mult să joace pe contraatac și să plece cu un maxim 0-1, care însă nu s-a întâmplat. Rămâne de văzut care va fi tactica din jocul retur, dar cu siguranță vom vedea o Rijeka care se va apăra destul de bine și va încerca în primul rând să marcheze măcar un gol în poarta norvegienilor, și bineînțeles în ultimul rând să nu primească niciunul deoarece șansele acesteia scad considerabil dacă se vor trezi cu vreun gol primit de la formația norvegiană.

Sarpsborg 08, oaspetele acestei partide, se deplasează până în Croația cu gândul să obțină calificarea la care visează întreaga suflare norvegiană. Clubul condus de Bakke a reușit să scoată un rezultat de egalitate împotriva echipei croate, dar din păcate acest rezultat nu s-a încheiat fără gol primit, norvegienii fiind nevoiți ca în jocul din Croația să marcheze cel puțin o dată pentru a spera la calificare. Sarpsborg a condus clubul croat destul de puțin timp, fiind egalată rapid, însă crede în șansa ei la accederea în play-off deși sunt o formație destul de modestă în fotbalul european. St Gallen a fost victima norvegienilor în turul precedent, iar weekendul acesta lucrurile s-au încheiat excelent pentru albaștrii, reușind să câștige pe teren propriu contra celor de la Lillestrom, scor 2-0, plecând spre Croația un moral foarte bun.

Ambele formații vor da totul pentru a reuși să se califice în play-off, însă cu siguranță va exista o diferență destul de mare de valoare între cele două. Croații au mai mari șanse să se impună în această seară, având publicul de partea lor, și un lot mult mai experimentat după sezonul european de anul trecut când formația croată a crescut destul de mult, fiind în stare să gestioneze mult mai bine asemenea partide importante.

Pronosticuri Wolfsburg - Freiburg