Riga FC - CSKA Sofia. Joc foarte solid pentru vicecampioana Bulgariei.

A treia zi din returul optimilor de calificări din Europa League oferă o serie de meciuri ce cu siguranta vor oferi un spectacol frumos iubitorilor de fotbal. Una dintre aceste partide este cea dintre Riga FC și CSKA Sofia, duel ce este programat de la ora 19:30 în Letonia. Partida tur a înregistrat un rezultat foarte bun pentru bulgari, scor 1-0, dar acest lucru nu o liniștește pe vicecampioana de la Sofia care este pregătită să plece din Letonia cu un scor mult mai mare pe tabelă.

Riga FC, gazda acestei dispute, pornește la casele de pariuri cu șansa a doua datorită rezultatului obținut în ultima partidă. Această formație este la prima experiență de acest fel, iar faptul că va juca pe una dintre cele mai importante scene europene poate crea jucătorilor o stare de trac la începutul partidei, contând pe parcurs ca aceștia să își revină cât mai repede. Echipa letonă nu este una nici ofensivă nici defensivă, balansându-se între a se apăra și ataca, impunându-și stilul în funcție de adversar. Dacă în tur aceasta s-a apărat din toate punctele de vedere reușind să primească un singur gol, pe teren propriu sunt nevoiți să iasă la joc și să încerce să marcheze pentru a reuși să se califice. Poate un sistem de joc ofensiv cu doi atacanți ar putea ajuta echipa din Riga să se apropie mai mult de poarta bulgarilor.

CSKA Sofia, oaspetele de seamă din manșa retur, se deplasează în Letonia pentru a reuși calificarea în următoarea fază eliminatorie din UEL. Bulgarii deși nu dețin o experiență  importantă în cupele europene, lucruri care poate conta decisiv în vederea calificării sunt valoarea și experiența lotului de jucători.Meciul precedent a fost la îndemâna bulgarilor deoarece cele 19 ocazii de gol și posesia de peste 60% au arătat cine este echipa mai bună, deși scorul de pe tabelă a numărat un singurul gol în dreptul formației lui El Maestro. CSKA Sofia în fiecare an a încercat să se lupte pentru primele poziții în campionat, sezonul trecut reușind să ocupe locul 2, poziție ce îi oferă prezența abia în preliminarile UEL, dar fanii speră la o calificare în grupe. Abia anul trecut au reușit să revină în prima ligă datorită unei retrogradări de către Federația Bulgară de Fotbal, lucru care a afectat serios stabilitatea clubului.

Bulgarii trebuie să rămână la fel de periculoși, dar mai concentrați pe zona de atac, și cu siguranță nu vor avea probleme în Letonia. Depinde de ei foarte mult dacă își doresc această calificare sau se vor lăsa pradă letonilor, și se vor întoarce în Bulgaria înfrânți. Cred totuși că echipa din Sofia nu are cum să piardă calificarea, fiind convins că vor câștiga și manșa retur deoarece jocul nu are cum să difere atât de mult, iar la cum a arătat în tur, CSKA este de departe echipa mai bună.

Pronosticuri Wolfsburg - Freiburg