RB Leipzig - Hacken. Nemții nu ar trebui să întâmpine probleme.

Ziua de joi ne oferă o serie impresionantă de partide care cu siguranță vor oferi publicului european un spectacol fotbalistic. Unul din aceste jocuri este cel dintre RB Leipzig și Hacken , meci programat de la ora 19:30 pe Red Bull Arena. Poate unul dintre cele mai dezechilibrate dueluri din această zi de calificări, nemții având toate șansele să debuteze cu dreptul în noul sezon european, și chiar să facă spectacol la întâlnirea cu proprii suporteri.

RB Leipzig, gazda acestei dispute, pornește cu prima șansă la calificare datorită lotului net valoros pe care îl deține, dar și a faptului că va avea de partea sa publicul care an de an a sprijit formația lui Ralf Ragnick, noul antrenor al celor de la Leipzig. Aceasta a prins sezonul precedent ultima poziție de UEL, fiind nevoită să dispute câteva tururi pentru a ajunge în grupele UEL, competiție în care a ajuns până în sferturi, fiind eliminată de francezii de la Marseille. Cu siguranță va fi un an dificil pentru nemți, dar care se vor baza pe omogenitatea grupului și pe cele câteva transferuri care speră să îi ajute în îndeplinirea obiectivelor. Nu se știe ce echipă va fi în teren deoarece majoritatea fotbaliștilor sunt încă în refacere după Turneul Final.

Hacken se deplasează până în Germania pentru a disputa primul joc din dubla manșă a acestui tur preliminar. Formația suedeză este cotată cu șansa a doua la câștigarea partidei și  implicit la calificare deoarece deține un lot net inferior echipei nemțești. Trupa condusă de pe bancă de suedezul Alm a reușit să se califice în acest tur datorită victoriei obținute împotriva letonilor de la Liepaja. În tur, scorul a fost 3-0 în favoarea sudezilor care pe teren propriu au comis-o, pierzând cu 1-2. Un astfel de rezultat arată calitatea slabă a acestei formații, lipsa de concentrație a jucătorilor, lucruri care o vor elimina din această competiție. Weekendul acesta au pierdut cu un 1-2 în fața celor de la Djurgarden, partidă în care nu nu prea a contat.

Nemții sunt de departe favoriți din toate punctele de vedere având toate armele necesare care să răpună mica echipă din Suedia. Dacă sezonul trecut, Leipzig a ajuns până în sferturi, nu cred că anul acesta, UEL nu este în planurile nemților care vor încerca totuși să își atribuie primul trofeu european din istorie. Sunt sigur că Leipzig va câștiga acest meci, și o va face la o diferență impresionantă de goluri, și chiar să țină poarta intactă în fața celor de la Hacken.