RB Leipzig - CSU Craiova. Misiune imposibilă pentru olteni.

Turul 3 din Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre RB Leipzig și CSU Craiova, echipa noastră românească urmând să debuteze în această competiție de la ora 19:30 tocmai pe terenul nemților, iar cu siguranță vor avea o misiune aproape imposibilă la calificare.
craiova

RB Leipzig, gazda acestei dispute, pornește cu prima șansă la calificare datorită lotului net valoros pe care îl deține, dar și a faptului că va avea de partea sa publicul care an de an a sprijit formația lui Ralf Ragnick, noul antrenor al celor de la Leipzig. Aceasta a prins sezonul precedent ultima poziție de UEL, fiind nevoită să dispute câteva tururi pentru a ajunge în grupele UEL, competiție în care a ajuns până în sferturi, fiind eliminată de francezii de la Marseille. Cu siguranță va fi un an dificil pentru nemți, dar care se vor baza pe omogenitatea grupului și pe cele câteva transferuri care speră să îi ajute în îndeplinirea obiectivelor. Recent au reușit să treacă de formația suedeză Hacken, și nu se gândesc ca de această dată lucrurile să stea altfel, valoarea craiovenilor ne fiind departe de clubul din Suedia.

CSU Craiova, oaspetele acestei partide, este cotată de casele de pariuri cu șansa a doua la victorie, pe merit ce-i drept dacă analizăm diferența de valoare. Craiovenii au trecut prin multe în această vară, perioada de transferuri punându-și amprenta destul de notabil asupra clubului, având nevoie de o reconstrucție rapidă la nivelul lotului, jucătorii tineri fiind baza în aceste momente. Se observă pe deplin plecarea celor două extreme, Băluță și Gustavo, dar Mangia are încredere în jucătorii din față că îi pot înlocui cu brio. Toate cele trei partide disputate în acest sezon au arătat aceste lacune existente la clubul oltean. 2 egaluri și o înfrângere este statistica rezultată din aceste partide, dar speră ca în UEL lucrurile să se arate mult mai înfloritoare.

Cele două cluburi se află la o distanță destul de mare una de cealaltă dacă judecăm după aspirațiile și putința în cadrul fiecărei formații. Nemții trebuie să nu își dorească această calificare altfel nu cred că CSU poate să aspire la accederea în următoarea fază eliminatorie. Astfel că îi văd pe nemți totuși respectându-și blazonul, reușind în final să câștige partida și chiar la un scor destul de mare.

Pronosticuri Niedercorn - Ufa