Rapid Viena - Slovan Bratislava. Andrei Ivan&Co au nevoie de o prestație excelentă în aceată seară.

Returul cele de-a treia faze eliminatorii din calificările pentru grupele Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Rapid Viena și Slovan Bratislava, programat de la ora 21:30 pe Allianz Stadion.
Slovan Bratislava

Rapid Viena,gazda acestei manșe retur, pleacă cu prima șansă la calificare și la victorie în această seară, verzii dorindu-și foarte mult să ajungă în grupele UEL, competiție în care își poate demonstra valoarea. Formația austriacă condusă de la margine de Djuricin debutează în cupele europene, primind încă de anul trecut biletul spre turul 3 preliminar din UEL, fază din care poate să iasă dacă lucrurile nu se vor schimba față de jocul din tur. Verzii au pierdut deplasarea de la Bratislava într-un mod destul de nemeritat mai ales că au ratat și penalty prin Alar în 84, și este nevoită să aibă o cu totul altă atitudine în teren în această seară. Rapid Viena a reușit să se impună în primul joc din campionat în fața celor de la Admira, scor 0-3, și remizând cu Altach, 1-1, și chiar etapa trecută pe teren propriu cu Wolfsberger, scor 0-0, menajând o parte din fotbaliștii titulari pentru acest duel european.

Slovan Bratislava, oaspetele acestei partide, pornește conform caselor de pariuri cu a doua șansă atât la câștigarea jocului cât și la calificare deoarece deține un lot inferior valoric și totodată lipsit de experiență europeană față de cel al austriecilor, dar cu un rezultat pozitiv obținut în manșa tur. Formația slovacă condusă de pe bancă de Sevela are un start de sezon competițional atât la nivel de ligă națională cât și la nivel european excelent. Slovan Bratislava a debutat în UEL acum o lună împotriva celor de la Milsami, reușind să se califice fără prea mari emoții după un 9-2 la general. A urmat apoi cel de-al doilea tur contra celor de la Balzan, manșă care se anunța mai ușoară însă lucrurile au stat diferit. Slovacii au pierdut pe terenul maltezilor cu 2-1, dar au reușit să întoarcă scorul, câștigând cu 3-1 pe teren propriu. În fața austriecilor, aceștia au practicat un fotbal relativ bun, cu câteva șanse de a marca, poate cel mai important lucru fiind faptul că au reușit să fructifice acele mici ocazii pe care le-au avut, ne fiind contestați de nimeni pentru lipsa capacității de a domina-o pe Rapid Viena. Slovacii merg astfel în Austria pentru a izbuti calificarea în play-off.

Una dintre cele două formații se poate întâlni cu FCSB dacă și echipa românească va reuși să se califice în play-off-ul de calificare pentru grupele UEL. Ambele echipe dețin o forță ofensivă de remarcat, apărarea fiind principala problemă a acestora, de aceea mă aștept la un joc cu cel puțin 3 reușite, un gol marcat de ambele formații fiind cel mai indicat pronostic pentru această partidă.

Pronosticuri Hannover - Hoffenheim