Rangers - Osijek. Atmosfera va fi incendiară pe Ibrox Stadium.

Ziua de joi ne oferă o serie impresionantă de partide care cu siguranță vor oferi publicului european un spectacol fotbalistic. Unul din aceste jocuri este cel dintre Rangers și Osijek, meci programat de la ora 21:45 pe stadionul din Scoția. În urmă cu o săptămână, cei de la Rangers au reușit să se impună neașteptat în Croația cu scorul de 0-1, și astfel emite pretenții la calificare, mai ales prin faptul că a reușit să nu primească niciun gol în această deplasare.

Rangers Glasgow, gazda acestei dispute, este favorite la calificare mai ales că are o revanșă de luat față de suporteri încă de anul trecut. Clubul scotian a fost eliminate anul trecut de Nierdercon, formatie din Luxemburg, fiind un rezultat destul de negru pentru aceasta echipa. De aceasta data, Rangers a debutat cu dreptul in prima faza, reusind să se califice în fața macedonenilor de la Skhupi cu scorul de 2-0 la general, și este pregătită să depășească momentul și să facă presiunii unei formații totuși de mijlocul clasamentului din Croația. În partida tur, lucrurile au stat foarte bine pentru scoțieni care au câștigat destul de nemeritat dacă privim la aspectul jocului, aceștia având doar 2 șuturi în tot meciul dintre care unul a fost chiar gol, un pragmatism perfect la una dintre cele mai titrate formații din fotbalul scoțian care anul acesta încearcă să se reinventeze, având de arătat multe.

Osijek, oaspetele acestei manse retur, vine pe terenul celor de la Rangers cu gândul să întoarcă rezultatul din tur și astfel să se califice în următoarea fază eliminatorie. Echipa antrenată de la margine de croatul Zekic nu a reușit să debuteze cu dreptul în această nouă campanie de calificare pentru grupele UEL, pierzând chiar pe teren propriu relativ nemeritat după aspectul jocului. Osijek a avut numeroase șuturi care din păcate nu au fost cadrate pe spațiul porții, croații ne având de altfel nici măcar o ocazie mare care să îi ofere speranțe la un rezultat favorabil. Osijek a reușit să debuteze în campionat chiar weekendul acesta tocmai contra celor de la Hajduk Split, scor 2-1 în favoarea albaștrilor care vor avea moralul excelent înaintea deplasării în Scoția.

Ambele formații au o oarecare șansă la calificare, dar croații nu se prezintă prea bine din acest punct  de vedere, cota pentru accederea în următoarea fază fiind de 5. Astfel că, principala candidată să primească biletul spre următoarea destinație din UEL este Rangers care după succesul din Croația este pregătită să ofere un cu totul alt fotbal pe Ibrox Stadium, dar nu îi văd nici pe oaspeți mai prejos care au toate armele pentru a încerca să înscrie măcar un gol în poarta scoțienilor.