Racing Luxembourg - Viitorul Constanța. Primul duel european pentru o formație românească.

Optimile de calificare din Europa League se dispută și în această zi de joi având în rol principal câteva echipe destul de importante. Pentru țara noastră, Viitorul reprezintă principala formație care trebuie observată în aceste calificări și care sperăm ca va face o figură frumoasă. Aceasta debutează în aceste calificări contra celor de la Racing Luxembourg, echipă ce activează în campionatul din Luxembourg .Primul tur se va disputa pe tărâm străin, partida fiind programată de la ora 21:00.

Racing Luxembourg, formația gazdă a acestui tur al optimilor de calificare, va avea o misiune extrem de dificilă contra formației din România. Luxemburghezii sunt la prima experiență de acest fel, acest lucru fiind datorat câștigării Cupei. Racing a terminat pe locul 7 în sezonul trecut, arătând totuși faptul că această formație nu este nici pe departe o formație care poate avea șanse la calificare. Acest loc cu siguranță reflectă un lot mediocru de jucători în care singura idee care va funcționa va fi ambiția. În general, echipele luxemburgheze se concentrează mai mult pe zona de atac, dar Racing nu deține o  ofensivă prea grozavă, fiind de departe o formație care cu siguranță nu va excela pe niciun compartiment.

Viitorul, formația lui Gheorghe Hagi, se deplaseză în prima manșă a acestor optimi de calificare tocmai în Luxemburg pentru a încerca pe cât se poate să își definitiveze accederea în următorul tur. Tinerii Regelui Hagi sunt la a doua experiență de acest fel, anul trecut pierzând atât turul din UCL cât și play-off-ul din UEL, Apoel și respectiv Salzburg, fiind formațiile care s-au opus visului european acestor copii. Campionatul trecut s-a terminat foarte bine pentru Viitorul care a arătat o doză de revenire fantastică pe ultima sută de metri, lucru care cu siguranță a contat foarte mult în vederea pregătirii. Tinerii lui Hagi au început cantonamentul la jumătatea lui iunie, diputând de atunci 7 amicale în Polonia contra unor formații cu mult peste echipa luxemburgheză. Jocurile au fost de bun augur pentru Hagi&Co care vor știi cum să gestioneze aceste faze eliminatorii și pe cine se vor baza în primul 11.

Echipa românească pleacă favorită în această întrecere spre sferturile de calificare, încercând pe cât posibil să atingă chiar play-off-ul. Până atunci trebuie să depășească această dublă manșă contra celor de la Racing Luxembourg, Viitorul pornind cu prima șansă, casele de pariuri oferindu-le românilor cota foarte bună la victorie. Cred că tinerii lui Hagi vor reuși un rezultat important chiar în Luxembourg, pariul pe goluri fiind și el o alegere excelentă, dacă stăm să privim totuși la rezultatele din amicale reușite de formația românească.