Partizan - Nordsjaelland. Atmosferă incendiară la Belgrad.

Returul cele de-a treia faze eliminatorii din calificările pentru grupele Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Partizan și Nordsjaelland, programat de la ora 21:30 pe Stadion Partizana.
Nordsjaelland

Partizan, gazda acestei partide, se reîntoarce în Serbia din postura de favorită la calificare datorită lotului net superior valoric, dar și rezultatului din Danemarca. Clubul sârb condus de la margine de Milos Djukic a reușit să debuteze în UEL în urmă cu câteva săptămâni când reușea să treacă de Rudar cu 6-0 la general, o dublă manșă care nu i-a pus deloc probleme. A urmat apoi o serie de două jocuri contra clubului lituanian Trakai care însă nici acesta nu s-a ridicat la forța sârbilor, reușind să îi elimine și pe aceștia cu un 2-1 la general, dar partidele nu au fost chiar atât de simple pentru Partizan care s-a simțit dominată pe alocuri. În Danemarca, sârbii au încercat să practice un joc cât se poate de simplu, să fructifice orice mică ocazie pentru a-și face partida din retur cât se poate de ușoară. Astfel că au reușit să câștige cu scorul de 2-1 și pornesc în drumul spre play-off cu prima șansă, mai ales că ostilitatea propriilor suporteri poate fi de bun augur pentru formația sârbă.

Nordsjaelland, oaspetele acestei partide, pornește cu a doua șansă la calificare  deoarece se prezintă cu un lot inferior sârbilor din punct de vedere valoric, mai ales că experiența le lipsește cu desăvârșire clubului danez, dar și din cauza rezultatului foarte slab obținut pe teren propriu. Nordsjaelland a reușit să debuteze în acest sezon de Europa League pe terenul nord-irlandezilor de la Cliftonville pe care a reușit să îi elimine după două jocuri destul de modeste, dar care erau de înțeles la vremea aceea. A urmat apoi dubla manșă contra celor de la AIK Stockholm de care a reușit să treacă în final, deși favoriți erau suedezii, însă danezii au arătat mult mai multă determinare și dorință pentru a accede în următoarea fază eliminatorie. Jocul de pe teren propriu contra sârbilor a demonstrat experiența clubului danez în această competiție, pierzând cu scorul de 1-2, și pornind spre tărâmul sârb cu a doua șansă, fiind convins că va avea mult de tras pentru a întoarce acest rezultat mai ales că vor simți presiunea publicului incendiar prezent la stadion.

Vom avea parte de un joc destul de echilibrat pe alocuri, diferența făcând-o zona defensivă care pare să fie mult mai solidă la clubul sârb. Cred că Partizan nu are cum să rateze victoria nici de această dată mai ales că va avea un public extraordinar prezent la stadion care o va împinge obligatoriu spre calificarea în play-off-ul UEL.

Pronosticuri Leganes - Barcelona