Partizan - Besiktas. Atmosferă incendiară la Belgrad.

Ziua de joi ne oferă prima manșă din faza play-off-ului marca Europa League, având în prim plan formații care au realizat lucruri importante în campionatele lor sau chiar pe plan european, fiind o șansă importantă pentru a mai scrie odată istorie, de această dată în grupele celei de a doua competiții ca valoare. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Partizan și Besiktas , partidă programată de la ora 21:30 pe Stadion Partizana.

Partizan, gazda acestei partide, pornește cu șansa a doua la victorie conform caselor de pariuri, dar și la calificare implicit. Clubul sârb condus de la margine de Milos Djukic a reușit să debuteze în UEL în urmă cu câteva săptămâni când reușea să treacă de Rudar cu 6-0 la general, o dublă manșă care nu i-a pus deloc probleme. A urmat apoi o serie de două jocuri contra clubului lituanian Trakai care însă nici acesta nu s-a ridicat la forța sârbilor, reușind să îi elimine și pe aceștia cu un 2-1 la general, dar partidele nu au fost chiar atât de simple pentru Partizan care s-a simțit dominată pe alocuri. În Danemarca, sârbii au încercat să practice un joc cât se poate de simplu, să fructifice orice mică ocazie pentru a-și face partida din retur cât se poate de ușoară. Astfel că au reușit să câștige cu scorul de 2-1 și pornea îndrumul spre play-off cu prima șansă. Calificarea s-a realizat cu scorul de 3-2 pe teren propriu, și astfel deține o șansă foarte bună pentru calificarea în grupe.

Besiktas, oaspetele acestei manșe retur, pornește ușor favorită la câștigarea jocului, dar și la calificare deoarece deține un lot un mult mai valoros decât al combatantei din această seară. Turcii conduși de pe bancă de Gunes a debutat în noul sezon de UEL împotriva celor de B36 Torshvan, având o dublă în care nu au simțit nicio emoție pentru calificare, fiind un adversar extrem de modest pentru o cupă europeană. Clubul turc a reușit să se calfiice cu scorul de 8-0 la general și este pregătită să nu dea cu piciorul la șansa de a se califica în grupele UEL.  În prima manșă din turul 3 preliminar contra celor de la LASK Linz, au gestionat foarte bine partida, câștigată de altfel cu un 1-0 destul de sec, fără prea multe ocazii de poartă, încercând să își rezolve problemele de joc fără prea multă vâlvătaie la nivel tactic. Calificarea s-a produs în Austria unde deși a pierdut cu scorul de 2-1, turcii au reușit să marcheze în deplasare și au avut prima șansă la accederea în play-off.

Cu siguranță atmosfera din tribune nu este necunoscută pentru jucătorii turci care vor fi întâmpinați de gazde ospitaliere care vor face un adevărat show în tribune. Cu toate acestea, sunt de părere că ambele echipe vor profita mai mult sau mai puțin de acest lucru și vor înscrie măcar un gol, și chiar Partizanul poate să plece la Istanbul neînvinsă.

Pronosticuri Partizan - Besiktas