Nordsjaelland - Cliftonville. Apetit ofensiv pentru danezi.

A treia zi din returul optimilor de calificări din Europa League oferă o serie de meciuri ce cu siguranta vor oferi un spectacol frumos iubitorilor de fotbal. Una dintre aceste partide este cea dintre Nordsjaelland și Cliftonville, duel ce este programat de la ora 20:30 în Danemarca. Echipa gazdă a reușit să câștige manșa tur doar cu un 1-0, dar de această dată, danezii sunt pregătiți să facă spectacol pe arena proprie deoarece după semi eșecul din start-ul sezonului, trebuie să ofere publicului un meci spectacol.
Cliftonville – Carrick Rangers

Nordsjaelland, gazda acestei dispute, pornește la casele de pariuri cu prima șansă la calificare, fiind clar echipa mai valoroasă. Danezii deși nu dețin o experiență în cupele europene, lucrurile care poate conta decisiv în vederea calificării sunt valoarea și experiența lotului de jucători. Nordsjaelland în fiecare an a încercat să se lupte pentru primele poziții în campionat, sezonul trecut reușind să ocupe locul 3, poziție ce îi oferă prezența abia în preliminarile UEL, dar fanii sunt bucuroși deoarece de mai bine de 5 ani, formația lor favorită nu a mai reușit o calificare într-o cupă europeană. În manșa retur din Irlanda de Nord, formația daneză a încercat să își facă un meci ușor atacând încă din primul minut, dar neșansa a făcut ca Nordsjaelland să înscrie un singur gol pe tot parcursul meciului și să aibă în continuare emoții pentru calificare. Deși jocul a fost controlat în mare măsură de danezi, aceștia trebuie să își facă bine temele înainte pentru a nu fi surprinși atât de mult de echipa nord irlandeză.

Cliftonville, oaspetele acestei manșe, se deplasează în Danemarca pentru a disputa și cel de-al doilea joc din optimile de calificare din UEL. Formația nord irlandeză pornește la casele de pariuri cu șansa a doua, dar acest lucru nu îi deranjează pe fotbaliștii lui Barry Gray deoarece sunt conștienți de diferența de valoare existentă. Această formație este la prima experiență de acest fel după foarte mult timp de pauză, lucru care a creat destule probleme în vederea concentrării fotbaliștilor nord-irlandezi. Fotbalul din acea zonă este unul extrem de slab, iar nu mai ambiția poate să mai creeze acea stare de spirit pentur a spera la calificare deoarece în ansamblu, aceasta nu are nicio șansă. Pe teren propriu aceasta nu a avut niciun șut pe poartă, în schimb apărarea și-a făcut treaba excelent, primind un singur gol, și reușind să păstreze în continuare șanse.

Danemarca are toate șansele să trimită o echipă în următoarea fază eliminatorie și  aceea este Nordsjaelland care deși nu a început bine sezonul regulat, remizând cu Esjberg în prima etapă, a arătat o poftă de joc incredibilă care cu siguranță se va descărca pe nord irlandezi. Aceștia au șanse infime dacă nu vor reuși să marcheze în prima repriză, de altfel poate cel mai greu meci din istoria acestui club.