Nordsjaelland - AIK Stockholm. Duel nordic pe Right to Dream Park.

Ziua de joi ne oferă o serie impresionantă de partide care cu siguranță vor oferi publicului european un spectacol fotbalistic. Unul din aceste jocuri este cel dintre Nordsjaelland-AIK, meci programat de la ora 20:45 pe stadionul din Danemarca. Cele două formații sunt destul de echilibrate, iar cu siguranță vom avea parte de un meci destul de încins, cu puține faze de poartă, încercând fiecare pe cât posibil să păstreze șanse la calificare după acest joc.

Nordsjaelland, gazda acestei dispute, pornește la casele de pariuri cu a doua șansă la calificare, fiind totuși o formație relativ slabă pentru această competiție. Danezii nu dețin o experiență în cupele europene, experiența și valoarea lotului nefiind elemente care pot încuruja clubul nordic spre calificare. Nordsjaelland în fiecare an a încercat să se lupte pentru primele poziții în campionat, sezonul trecut reușind să ocupe locul 3, poziție ce îi oferă prezența abia în preliminarile UEL.  Aceasta a reușit să treacă de clubul nord-irlandez, Cliftonville, cu scorul de 3-1 la general, disputând două partide în care nu s-a observat sub nicio formă tonusul din sezonul trecut, fiind astfel o formație destul de obosită care are mult de tras pentru a ajunge la parametri maximi.

AIK Stockholm, oaspetele acestei prime manșe din acest tur preliminar, pornesc cu prima șansă la calificare, dar cu cea de a doua la câștigarea meciului.Suedezii au totuși în alcătuirea lotului un gram de experiență și de valoare în plus față de echipa din Danemarca, stilul disciplinar impus de antrenorul celor de la AIK fiind cheia succesului pentru un asemenea club relativ mic din fotbalul european. Anul trecut, aceasta s-a oprit în penultimul tur de calificare, Braga reușind să o elimine grazie unei duble în care suedezii nu au mai avut capacitatea să rămână lucizi. Anul acesta au reușit să se califice destul de greu împotriva celor de la Shamrock Rovers, scor 2-1 la general, calificarea venind în repriza suplimentară de prelungire, grazie golului marcat de Stefanelli.

Publicul de pe Right to Dream Park vor vedea o dispută între două echipe nordice care cu siguranță nu vor risca prea mult în acest prim meci, suedezii venind în Danemarca cu dorința de a marca măcar o dată în poarta danezilor. Aceștia de altfel sunt convinși că dacă vor închide poarta vor avea o șansă foarte mare la calificare. Rămâne de văzut care formație va fi mai lucidă și ma atentă în teren, cred totuși că suedezii vor avea câștig de cauză, cu siguranță ne având cum să piardă în această deplasare, ba chiar se pot impune dacă vor știi să gestioneze erorile adversarilor.

Pronosticuri Hoffenheim - Dortmund