Niedercorn - Honved. Luxemburghezii mai au un cuvânt de spus.

Ziua de joi ne oferă o serie impresionantă de partide care cu siguranță vor oferi publicului european un spectacol fotbalistic. Unul din aceste jocuri este cel dintre Niedercorn și Honved, meci programat de la ora 20:00 pe stadionul din Luxemburg. Ungurii au reușit să se impună pe teren propriu cu un scurt 1-0, dar lucrurile se pot complica foarte ușor pe terenul luxemburghezilor, mai ales dacă jocul acestora va fi la fel de dezinvolt ca cel împotriva celor de la Gabala.
honved

Niedercorn, gazda acestei partide, este poate cea mai mare surpriză din aceste optimi de calificare pentru grupele Europa League. Formația din Luxemburg a reușit un rezultat incredibil în Azerbaidjan pe terenul celor de la Gabala, scor 2-0 în favoarea luxemburghezilor care visau cu ochii deschiși la următoarea fază eliminatorie. Manșa retur s-a disputat pe arena proprie pe care deși au pierdut-o cu scorul de 0-1, au reușit în cele din urmă să se califice în următoarea fază eliminatorie. În acest tur, lucrurile nu sunt la fel de roz ca în cel precedent. Niedercorn nu a reușit un rezultat favorabil în deplasarea din Ungaria, pierdută de altfel cu scorul de 1-0. Luxemburghezii nu au arătat rău pe terenul celor de la Honved, dar lipsa de valoare și-a spus cuvântul, rămând doar să aibă o dorință în plus și un gram de noroc ca în jocul contra azerilor. Dezinvoltura poate fi o armă eficientă contra așezării maghiarilor, dinamismul poate să creeze mari probleme în apărarea acestora.

Honved, oaspetele acestei dispute, este cotată cu prima șansă la calificare deoarerce deține un lot mai valoros și terenul propriu, având și rezultatul din tur de partea sa. Formatia din Budapesta este privita ca fiind mai experimentată decat clubul luxemburghez. Honved nu a reusit prea multe în turul precedent din care în cele din urmă a reușit să se califice, dar cu destule emoții. Macedonenii de la Rabotnicki le-au dat multe bătăi de cap jucătorilor unguri care deși au pierdut pe terenul acestora cu 2-1, au reușit să întoarcă calificarea în favoarea lor, grazie victoriei de pe teren propriu cu scorul de 4-0, arătând forța cu care este înzestrată această echipă. Cu doar trei șuturi pe poartă, Honved nu a reușit să înscrie decât un singur gol în manșa tur, câștigată de altfel, dar lucrurile se pot complica în orice moment dacă luxemburghezii vor avea mai mult curaj în fața porții. Maghiarii se duc astfel să înscrie măcar odată în poarta celor de la Niedercorn pentru a fi siguri de calificare.

Lucrurile nu sunt scrise pentru niciuna dintre formații, calificarea încă stă în picioare atât pentru luxemburghezi cât și pentru maghiari. Într-adevăr, șansele nu sunt egale, dar cu un joc total pe dos față de cel din tur, Niedercorn poate să fie favorită la calificare dacă va reuși să marcheze un gol în prima repriză. Cca 25 de ocazii au avut în returul contra celor de la Gabala, astfel că pot avea surpriza să primească aceeași șansă și chiar să marcheze măcar două goluri în poarta maghiarilor care prezintă multe lacune pe teren străin.

Pronosticuri Niedercorn - Ufa