Niedercorn - Gabala. Luxemburghezii au toate șansele să se califice.

A treia zi din returul optimilor de calificări din Europa League oferă o serie de meciuri ce cu siguranta vor oferi un spectacol frumos iubitorilor de fotbal. Una dintre aceste partide este cea dintre Niedercorn și Gabala, duel ce este programat de la ora 20:30 în Luxemburg. Echipa gazdă a reușit să administreze una dintre cele mai dure înfrângeri formației din Azerbaidjan, scor 2-0 chiar pe terenul acestora, iar situația calificării stă în mâinile luxemburghezilor care au o nouă șansă să se califice din nou în următoarea fază eliminatorie.
topelement

Niedercorn, gazda acestei manșe retur, este poate cea mai mare surpriză din aceste optimi de calificare pentru grupele Europa League. Formația din Luxemburg a reușit un rezultat incredibil în Azerbaidjan pe terenul celor de la Gabala, scor 2-0 în favoarea luxemburghezilor care visează cu ochii deschiși la următoarea fază eliminatorie. Manșa retur se dispută pe arena proprie care cu siguranță va fi arhi plină mai ales după rezultatul fabulos obținut în deplasare. Aceasta echipă a reușit anul trecut să elimine super formația scoțiană, Rangers, iar de această dată este pe cale să câștige în fața celor de la Gabala, echipă mult mai experimentată și mai valoroasă decât cea din Luxemburg. Circa 10 ocazii de gol au reușit să își creeze băieții lui Amodio, lasându-se dominați la mijlocul  terenului, acest lucru fiind observat în cele 41 de procente de la posesie.

Gabala, oaspetele de seamă din această manșă retur, este aproape de o eliminare din Europa League deoarece azerii nu au reușit să gestioneze jocul de pe teren propriu picând pradă tacticii folosite de luxemburghezi, lucru care s-a observat în scorul de pe tabelă, rușinos de altfel pentru o echipă cu un așa statut comparativ cu cel al celor de la Niedercorn. Trupa din Azerbaidjan s-a asemuit cam în oglindă cu echipa lui Amodio, singurul lucru diferențiat fiind cele două fructificări din fața porții, Gabala nereușind nici măcar să fie periculoasă, preocuparea acesteia fiind mai mult posesia, pasele funcționând foarte bine, dar vorba aceea: Ce e mult strică. Gabala are nevoie de un joc perfect în deplasare, dar aceasta este destul de resemnată cu privire la calificare.

Luxemburghezii au șansa să mai își treacă o victimă pe listă, Gabala fiind destul de sigură că doar o minune o mai poate califica, dar la cum este această competiție de imprevizibilă, orice este posibil. Voi miza totuși pe o calificare a lui Niedercorn, echipă care a demonstrat că merită să mai joace încă o manșă în această competiție europeană.

Pronosticuri Torino - Napoli