Midtjylland - TNS. Nordicii cu mult peste valoarea galezilor.

Returul cele de-a treia faze eliminatorii din calificările pentru grupele Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Midtjylland și TNS, programat de la ora 20:00 pe MCH Arena.

Midtjylland, gazda acestei dispute, pornește cert cu prima șansă la victorie deoarece dețin un lot mult mai valoros decât al combatantei din această seară, ne fiind sub nicio formă sub semnul îndoielii de către niciun specialist. Formația antrenată de la margine de danezul Thorup pornește de altfel și cu prima șansă la calificare, lucru destul de logic pentru clubul nordic dacă privim la experiența și la valoarea fotbaliștilor, și bineînțeles la rezultatul din tur. Echipa lui Thorup și-a început aventura europeană în acest nou sezon în UCL, dar a fost eliminată din nefericire de clubul kazac, Astana, în urma unei duble manșe în care nordicii nu au știut să gestioneze partidele și astfel se vede nevoită să continue în UEL, competiție care pare mult mai accesibilă. Jocul din Țara Galilor a fost unul relativ menajabil pentru duelurile care vor urma deoarece după cel de-al doilea gol înscris în minutul 27, motoarele s-au redus la un sfert din capacitate, intrând în scenă jocul de posesie care a adormit formația galeză, și astfel nordicii au știut să gestioneze foarte bine cea de a doua repriză din punct de vedere fizic.

TNS, oaspetele acestei dispute, este cotată de casele de pariuri cu șansa a doua atât la câștigarea jocului, cât și obținerea calificării fiind un factor extrem de dificil de realizat dacă privim la lotul galezilor și la faptul că nu dețin o oarecare experiență solidă în cupele europene. TNS a debutat în urmă cu o lună în fața macedonenilor de la Shkendija în UCL, dar care din păcate a eliminat-o din cea mai importantă competiție europeană. Dacă scorul din tur a fost 5-0 pentru macedoneni, în jocul 2, lucrurile au fost pe dos, TNS reușind să câștige doar cu 4-0, aproape că reușise să realizeze un fapt istoric în UCL. După această eliminare, galezii au continuat în UEL, reușind să elimine formația din Gibraltar, scor 3-2 la general. Aventura europeană pare că va sfârși în Danemarca după jocul din această seară deoarece au  de întors un 0-2 extrem de dificil, având în fața campioana fotbalului danez, iar jocul prestat de galezi pare să nu fie tocmai cel mai potrivit pentru a reuși acest lucru.

Cred că jocul din tur se va oglindi și în această partidă retur deoarece danezii vor încerca să rezolve problema aceea mică cu privire la calificare și apoi să încerce să își menajeze o parte din jucători pentru meciurile din campionat și play-off. Cu siguranță nu vom avea parte multe goluri, dar cu o victorie atât la pauză cât și la final a nordicilor lui Thorup.

Pronosticuri Athletic Bilbao - Real Madrid