Maribor - Rangers. Steven Gerrard aproape de o performanță importantă ca antrenor.

Returul cele de-a treia faze eliminatorii din calificările pentru grupele Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Maribor și Rangers, programat de la ora 21:15 pe Ludjski vrt.

Maribor, gazda acestei dispute, pornește cu prima șansă la victorie, dar nu și la calificare datorită rezultatului din tur și al faptului că nu dețin o experiență la nivel european care va conta decisiv în privința acestui duel. Formația slovenă nu este într-adevăr la prima participare, dar cu siguranță se află în situația în care dacă reușește să o elimine pe echipa scoțiană, se califică implicit în play-off, urmând să dispute două jocuri extrem de importante ce o pot califica ulterior în grupe, dar acestea sunt doar vise care nu prea pot atinse de către sloveni. Jocul din tur a fost unul destul de slab practicat de aceștia, 3-1 fiind scorul care nu le oferă nicio șansă la calificare, mai ales că vor avea în față un adversar dornic să reușească lucruri importante în UEL

Rangers Glasgow, oaspetele acestei dispute, este favorite la calificare mai ales că are o revanșă de luat față de suporteri încă de anul trecut. Clubul scotian a fost eliminate anul trecut de Nierdercon, formatie din Luxemburg, fiind un rezultat destul de negru pentru aceasta echipa. De aceasta data, Rangers a debutat cu dreptul in prima faza, reusind să se califice în fața macedonenilor de la Skhupi cu scorul de 2-0 la general, ca ulterior să mai treacă de o fază eliminatorie în fața celor de la Osijek, echipa croată care a încercat să se impună în dubla manșă contra scoțienilor, dar albaștrii lui Gerard au fost mult mai stăpâni pe ei, reușind în cele din urmă să se califice în turul 3 preliminar, tur care decurge excelent până în acest moment. Victoria de pe teren propriu contra celor de la Maribor, scor 3-1, le oferă jucătorilor mai multă încredere în calificarea în play-off și chiar în grupe, fiind conștienți că dețin un grup foarte unit care poate reuși multe lucruri frumoase anul acesta.

Cred că ambele formații vor da totul în acest joc pentru a reuși calificarea, fiind de părere că și Maribor și Rangers au șansa de a marca cel puțin o dată, mai ales că slovenii sunt nevoiți să iasă mai mult la joc după rezultatul din tur, în timp ce scoțienii stăpânesc foarte bine contraatacul, putând astfel să profite destul de ușor de naivitatea apărării celor de la Maribor care suferă din această privință.

Pronosticuri Maribor - Rangers